1/12/10

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, «Χειρότεροι από τους εικονομάχους οι πατρομάχοι της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης μιλώντας στο «αρχονταρίκι» του ιερού ναού Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 28/11/2010, αναφέρθηκε στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου.
Είπε μεταξύ άλλων: «Στη Μητρόπολη Δημητριάδος λειτουργεί μία Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών η οποία έχει καταστεί Ακαδημία διαστρεβλώσεως της Ορθοδόξου Θεολογίας. Εκεί έγινε τελευταία ένα συνέδριο, όπου πολλοί από τους εισηγητάς εξέφρασαν την άποψη ότι δεν μας χρειάζονται πλέον οι Πατέρες της Εκκλησίας και πρέπει να περάσουμε σε μία μετα-πατερική εποχή. Να καταργήσουμε, φανταστείτε, τους Αγίους! Αυτή η πατρομαχία είναι χειρότερη και από την εικονομαχία δηλ. τα ίδια τα ζώντα όργανα της Χάριτος του Θεού, τους Αγίους Πατέρες, να τους βγάζεις από τη μέση. Χειρότεροι από τους εικονομάχους είναι αυτοί οι πατρομάχοι.... Και πλήττουν την Ορθόδοξη Θεολογία, διότι η Ορθόδοξη Θεολογία δεν είναι μόνο αποστολική, είναι και πατερική. «Των Αποστόλων το κήρυγμα και των Πατέρων τα δόγματα» η Εκκλησία φυλάττει. Η αποστολική περίοδος συνεχίζεται με τους Πατέρας. Επομένως είναι ξεθεμελίωμα της Ορθοδοξίας, αν θέσουμε στην άκρη τους Πατέρες.
 Ευτυχώς που εναντίον αυτών των θέσεων του Μητροπολίτου Δημητριάδος και της Ακαδημίας του ξεσηκώθηκαν πολλές φωνές, και αρχιερέων: ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο Μητροπολίτης Κυθήρων και εσχάτως ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ. Παύλος, ο οποίος χαρακτηρίζει ως διαστρεβλωτική και καταστροφική αυτή τη θεολογία».

Ακούστε όλο το σχολιασμό της εκκλησιαστικής επικαιρότητας
από τον π. Θεόδωρο Ζήση στην ιστοσελίδα της Ι.Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου
πατώντας ΕΔΩ .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λέει ο π.Θεόδωρος. π.Θεόδωρε συνεχίστε!

Καλλίστρατος

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που τους λέει αυτό τους αξίζει είναι η αλήθεια. Πατρομάχοι με όλη την σημασία της λέξης.

Υπάρχει όμως και μετάνοια...

Αμπλίας

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)