7/12/10

Επίσκοπος Αρτέμιος: Δεν υπάρχει τίποτε κοινό ανάμεσα στην πίστη και στην αίρεση

Ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος κατά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου (με το παλαιό ημερολόγιο) επισκέφθηκε εκτοπισμένους μοναχούς της Μονής Τσέρνα Ρέκα στην προσωρινή τους κατοικία στο όρος Τζέλικα κοντά στο Cacak
Ο επίσκοπος αναφέρθηκε στον εορτασμό των 1700 χρόνων από το Διάταγμα των Μεδιολάνων που προετοιμάζεται στη Σερβία και κατά τον οποίο σχεδιάζεται η επίσκεψη του Πάπα εκεί. «Είναι αναγκαία ενόψει του εορτασμού αυτού η υπενθύμιση του εορτασμού των 1600 χρόνων κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη συγκέντρωση Ορθοδόξων μόνο επισκόπων, αφού τότε δεν υπήρχε οικουμενισμός....
Ένα πράγμα είναι σίγουρο – ότι η άφιξη του Πάπα στη Σερβία δεν θα φέρει κανένα καλό αλλά θα προκαλέσει νέες καταστροφές και νέα δεινά και θα διασπάσει, θα αποδυναμώσει και θα διαλύσει περαιτέρω το σερβικό εθνικό και πνευματικό κορμό.

Είναι γνωστά λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που δίδασκε στον ελληνικό λαό – «Τον Πάπα να καταράσθε» Και γιατί θα έπρεπε να τον καταρώνται; «Επειδή αυτός θα είναι η αιτία», λέει ο άγιος! Είναι η αιτία πολλών εγκλημάτων κατά των Ορθοδόξων, κατά τους παρελθόντες αιώνες και αυτός είναι η αιτία της αίρεσης και τώρα που προσπαθεί να τους «ενώσει» όλους κάτω από το παπικό αλάθητο.

Έχω την ελπίδα ότι ο σερβικός λαός, με τη βοήθεια του Θεού, θα βρει τη δύναμη να αντισταθεί στον πειρασμό που ξεκίνησε από το Πατριαρχείο στο Βελιγράδι, και θα αποτρέψει την άφιξη του ανεπιθύμητου αιρετικού (του Πάπα) ο οποίος έχει καταδικαστεί από πολλές Συνόδους Ορθοδόξων ως αιρετικός», τόνισε μιλώντας στους μοναχούς ο επίσκοπος Αρτέμιος.
Δείτε σχετικό video από την επίσκεψη του επισκόπου Αρτεμίου στους εξόριστους μοναχούς στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Ράσκας και Πριζρένης πατώντας ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)