27/12/10

H αντίδραση του Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία στην ορκωμοσία του Δημάρχου Δημητσάνας

πηγή: Αναγραφές
H αντίδραση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, κατά την ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. Γορτυνίας, όταν ένας μη εκλεγμένος έλαβε το λόγο και είπε ότι κατά τον νόμο δεν προβλέπεται η παρουσία Επισκόπου και Ιερέων στην Ορκωμοσία, ήταν άμεση και έντονη. Δείτε και την ομιλία του νέου Δημάρχου Δημητσάνας πατώντας το Διαβάστε περισσότερα

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο Άγιος Γόρτυνος. Άξιος! Πολλά τα έτη σου Δέσποτα. Δήμαρχε Δημητσάνας η τοποθέτηση σου ήταν ανεπαρκής, "πολιτικά ορθή" μεν αλλά κατάπτυστη, όταν στη θέση σου στέκονταν Κολοκοτρωναίοι και Μακρυγιάννηδες. Και εκεί που σε χειροκροτάνε και λές "πρέπει να πάψουμε να βάζουμε ο καθένας το δικό του θέμα ως κυρίαρχο απέναντι στα άλλα", δεν σε έμαθαν ότι ο Κύριος είναι Κύριος του Παντός και Βασιλεύς Βασιλευόντων. Και συ χάρη σε Αυτόν έχεις το ...Δημαρχιλίκι. Και στο περί "να είμαστε όλοι ενωμένοι", ναι να είμαστε με τον ...Χριστό όμως, όχι με σένα ούτε με τους πολιτικούς νάνους σε τοπικό, κυβερνητικό ή αντιπολιτευτικό επίπεδό. Άγιε Γόρτυνος θα μάς ανέπαυες ακόμη περισσότερο αν αποχωρούσες και στην ομιλία του Δημάρχου με την "νερόβραστη" τοποθέτηση του.

κ.α.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑ..ΑΞΙΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ είπε...

Νεοταξικά ανδρίκελα πλέον θα βρίσκονται παντού!Σε κάθε εκδήλωση σε κάθε ορκωμοσία σε κάθε αγιασμό.Πάντα πρέπει να παίρνουν πληρωμένες απαντήσεις όπως ορθώς έπραξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης.Απλά πιστεύω οτι παρασύρθηκε κάπως απο την οργή του.

George Likoudes είπε...

@ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Υπάρχει και θεία οργή. Ο ίδιος ο Χριστός σήκωσε το μαστίγιο όταν είδε ότι τον Ναό τον είχαν κάνει κέντρο αισχροκερδίας. Βασικά και λίγα του είπε. Δημοκρατία σημαίνει ότι η πλειοψηφία αποφασίζει. Όποιος ΔΕΝ θέλει Ορθοδοξία στην Ελλάδ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να πάει στη Δυτική Ευρώπη και να ζήσει στη Γερμανία και στην Φραγκία. ΕΞΩ από την Ελλάδα οι άθεοι Γραικύλοι αντίχριστοι! ΕΞΩ!

Ανώνυμος είπε...

Ο δυναμισμός του Γόρτυνος οφείλεται στο ότι ήταν πνευματικό παιδί του Μακαριστού Γέροντος Αυγουστίνου όπως σωστά εγράφη σε άλλο ιστολόγιο.

Εύγε!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον Μητροπολήτη.
Όλοι οι Άθεοι γέμισαν την Ελλάδα μας. Είναι Ντροπή τόσο μίσος απέναντι στην Εκκλησία.
Ακόμη και η Τουρκία είναι καλύτερη απέναντι στην Εκκλησιά μας, αφήνοντας να λειτουργούν Ναοί στην Καππαδοκία και σε άλλες πόλεις τους.
Φανταστείτε αυτός ο κύριος να έλεγε ότι είπε σε ενα Ισλαμικό κράτος για την εκκλησιά εκεί. Δεν θα υπήρχε τώρα. Εδώ υπάρχει ελευθερία και λέει οτι λέει αλλά υπάρχει και οι ηθικοί Νόμοι, οι άγραφοι Νόμοι του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Γεια στο στόμα του!Πήξαμε στους αθέους,όλη αυτή η κουστωδία που ανατράφηκε με τον σοσιαλισμό και τον μαρξισμό μας έφερε σε αυτά τα χάλια.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)