12/12/10

O ΣΥΝασπισμός στηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο για τη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα!

Με πληροφορίες από Ελευθεροτυπία
Μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν έξω από το ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών που οδήγησαν σε κλείσιμο της θύρας της Εκκλησίας και σε μία συναυλία «κεκλεισμένων των θυρών» ο ΣΥΝασπισμός τάχθηκε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου! Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:
H σημερινή απόπειρα διακοπής της συναυλίας στον Αγ. Παντελεήμονα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου, από φασιστικές ομάδες που αυτοαποκαλούνται «κάτοικοι» αποδεικνύει ένα πράγμα:
Οι πολιτικές των κυβερνήσεων και των αυτοδιοικητικών αρχών της τελευταίας δεκαετίας έχουν συμβάλει στη δημιουργία και μεγέθυνση ενός ρεύματος ακροδεξιών-ρατσιστικών αντιλήψεων, που, με την ανοχή -αν όχι και την ενθάρρυνση- της επίσημης πολιτείας και της αστυνομίας, έχει αποθρασυνθεί.... Αν τολμούν να φέρονται έτσι απέναντι στις ανώτατες πολιτειακές και θρησκευτικές αρχές, καταλαβαίνουμε όλοι πόσο απροστάτευτοι απέναντι σ΄ αυτή την εγκληματική συμμορία είναι οι μετανάστες της περιοχής και οι δημοκρατικοί πολίτες που τολμούν να διαφωνήσουν με τις πρακτικές τους.
Είναι ανάγκη να σπάσει το απόστημα ΤΩΡΑ. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και αυτό πλέον είναι εμφανές σε όλους.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό. Ο Συνασπισμός προασπίζεται τα δικαιώματα των ανώτατων εκκλησιαστικών αρχών!!! Τελικά αυτοί είναι πολύ πιστοί...

Ανώνυμος είπε...

αυτο που εγινε εντός λατρευτικού-λειτουργικού χώρου είναι συμβατό με την αγία γραφή τους πατέρες και την ορθόδοξη παράδοση;
θα παρακαλούσα-πιστεύω εκφράζοντας πολλούς- να τεθεί το θέμα από το σεβαστό ιστολόγιο σε διακεκριμμένους για το ορθόδοξο φρόνημα ανθρώπους και να δοθεί μια πλήρως τεκμηριωμένη απάντηση

Ανώνυμος είπε...

Το Θέμα είναι Σοβαρό. Ας το Δούμε Όμως Μακριά από Εμπάθειες Πολιτικές και Φανατισμούς!

Ανώνυμος είπε...

Άμα λέει καί ο Συνασπισμός τό "Εσένα θέλουμε..." για τον Αρχιεπίσκοπο τότε "τήν έχουμε βάψει" πού λέει καί ο λαός, καί ζήτω πού καήκαμε...

a

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ζούμε στα χρόνια της παράκρουσης, και η εν λόγω παράταξη
είναι ο ακραιφνής εκπρόσωπός της.

Ανώνυμος είπε...

O ναός του Θεού δεν ενδείκνυται για συναυλίες,αν θέλουν να κάνουν συναυλίες υπάρχει το μέγαρο μουσικής!Ντροπή τους,βεβήλωσαν τον λατρευτικό χώρο του Θεού οι αντίχριστοι!

lykourgos nanis είπε...

Δεν μπορώ να ξεχάσω μία προ ετών εγκωμιαστική δήλωση του άθεου,κατά δήλωσή του,πρώην προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Νίκου Κωνσταντόπουλου για τον έτερο εκλεκτό του ψευτοπροοδευτικού κατεστημένου αρχιεπίσκοπο Αλβανίας που παρέστη κι αυτός χθες στην επαίσχυντη βεβήλωση του ιερού ναού του αγίου Παντελεήμονος:Πρόκειται για φωτισμένο ιεράρχη.Ο άθεος πολιτικός που δεν πιστεύει στο Άγιο Πνεύμα,τον αληθινό κατά Ιουστίνο Πόποβιτς φωτισμό, ομιλει για φωτισμένους κληρικούς!Από κει καταλαβαίνει κανείς την εκτίμησή τους για τον ομόφρονα και ομότροπο του Αλβανίας Αθηνών Ιερώνυμο!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ!
Εύχομαι να επανέλθετε στην πρότερη τακτική σας και να δημοσιεύετε τα καλά σχόλια που στέλνουν οι αναγνώστες σας.

Παλιός

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)