11/1/11

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις δηλώσεις του Μητροπολίτου Πειραιώς για τους μουσουλμάνους

.
πηγή: ΑΠΕ
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ σχετικά με τη μουσουλμανική θρησκεία και τους μουσουλμάνους στην Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Από τη θέση μου ως Εκπροσώπου της Κυβέρνησης έχω ήδη δηλώσει, με παρόμοια δυστυχώς αφορμή, ότι η Κυβέρνηση δεν υπεισέρχεται σε θέματα εκκλησιαστικής τάξης
Ωστόσο, είναι καθήκον της συντεταγμένης Πολιτείας να καταδικάζει δηλώσεις που εκπέμπουν μισαλλοδοξία και διεγείρουν φυλετικό και θρησκευτικό μίσος. Οι απόψεις αυτές προσβάλλουν τη μακρά παράδοση φιλαλληλίας και ανεξιθρησκείας που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία και δεν την εκφράζουν ούτε κατ’ ελάχιστο....
Στη χώρα μας διαβιούν πολλοί μουσουλμάνοι, πολλοί εκ των οποίων είναι Έλληνες πολίτες, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και αντλούν από το Σύνταγμα της χώρας μας δικαιώματα που μια ευνομούμενη Πολιτεία οφείλει να προστατεύει στην πράξη. Η ελληνική Πολιτεία ακολουθεί σταθερά μια τέτοια πολιτική, καταδικάζει δηλώσεις αυτού του είδους και απορρίπτει τη νοοτροπία που εκφράζουν.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον νέο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ μας ο θεός να σας φυλάει ΠΑΤΕΡ ΣΕΡΑΦΕΙΜ. Να αγιάσετε.Είστε μια από τις λίγες φωνές της αλήθειας .

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορώ να ακούω και να διαβάζω μπουρδολογίες περί ανεξιθρησκείας,φιλλαληλίας και μισαλλοδοξίας.Κατηγορούν έναν αξιέπαινο ιεράρχη οι πλέον διεφθαρμένοι,επειδή μόνο και μόνο κατονομάζει και υπερασπίζεται την αλήθεια.Δηλαδή τί πρέπει να κάνουμε να σιωπούμε για να είμαστε αρεστοί?Και σε ποιούς,σε ένα καθεστώς διεφθαρμένων και αθέων που μεθοδικά και ξεδιάντροπα εξισλαμίζουν τον τόπο των Ελλήνων,τον ιερό χώρο της ορθοδοξίας και των μαρτύρων του Χριστού?Δε λέει την αλήθεια,οι μουσουλ΄μάνοι θέλουν να εξαφανιστεί κάθε διαφορετικότητα,ο Χριστός για αυτούς είναι κόκκινο πανί,δεν αρέσει,εμείς θα πρέπει να τα αποδεχτούμε?Οι μουσουλμάνοι διακηρύσσουν τη βία,τα σπαθιά και τα μαχαίρια είναι το σήμα κατατεθέν τους,ποιά σχέση έχει ο Θεός της αγάπης με τέτοιες δοξασίες?Όχι ο Θεός μισεί την βία,είναι όλος αγάπη και έτσι θέλει τα αληθινά παιδιά του.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και αν η Ελληνική πολιτεία καταδικάζει δηλώσεις αυτού του είδους, ένα πολύ μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού επιδοκιμάζει όσα λέγει ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Ανώνυμος είπε...

Πως μιλάει ο Κ. Πεταλωτής σχετικά με την εντελώς αληθινή έκθεση του Σεβ. Σεραφείμ περί μουσουλμανισμού για "δηλώσεις που εκπέμπουν μισαλλοδοξία και διεγείρουν φυλετικό και θρησκευτικό μίσος", ενώ δεν είπε ποτέ ούτε μια λέξη για όλες τις όντως γεμάτο από μίσος εκδηλώσεις ενάντια στην Ορθόδοξη πίστη και την Ορθόδοξη Εκκλησία που πολλαπλασιάζουν τα τελευταία χρόνια σε όλα τα ΜΜΕ τής χώρας; Είναι φανερό ότι οι εκπρόσωποι του Κράτους ζυγίζουν με δυο μέτρα.
.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ν. είπε...

Ο πιστός ελληνικός λαός και όχι ο αδιάφορος επικροτεί και επιβραβεύει τα όσα εδήλωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς. Μπράβο στον Ιεράρχη που τόλμησε να εναντιωθεί στους ισχυρούς της γης αλλά και που ξεχώρισε από ὀλη την Ιεραρχία χωρίς να υπολογίσει το κόστος και τις συνέπειες. Μπράβο του. Ας προσευχηθούμε να μιμηθεί σε όλα τον αγωνιστή Επίσκοπο Κοσσόβου κ. Αρτέμιο. Ίσως δεν έκλιναν όλοι γόνυ στον Βάαλ. Ας ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Ντροπή και αίσχος πάλι προς τον οικουμενιστή Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο που έσπευσε να παρέμβει κατά του Πειραιώς για νά μην κακοκαρδίσει τους αγαπητούς του σιωνιστές.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεβασμιώτατος Πειραίως για το θάρρος του αξίζει την συμπαράσταση όλων των πιστών.

Αμπλίας

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)