8/1/11

Εορτή των Χριστουγέννων της επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης στην εξορία

Στην εξορία, μακριά από το Κόσσοβο, στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Ljuljacima λειτούργησε χθες ο επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος συλλειτουργούντων πολλών ιερέων και συμπροσευχομένου πλήθους πιστών για την εορτή των Χριστουγέννων (η Σερβική Εκκλησία ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αυτός ο Άγιος άνθρωπος καθηρέθη από τη σέρβική ιεραρχία.Παρόλη όμως την άδικη απόφαση,δεν είναι καθηρημένος;οπότε δεν είναι άκυρα και τα μυστήριά του;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, σκέφτεσαι όπως οι Ιεράρχες της Συνόδου της Σερβίας που νομίζουν ότι αυτοί είναι οι αποκλειστικοί διαχειριστές της Θείας Χάριτος και μπορούν να την αφαιρούν από κάποιον κάνοντας αντικανονικά καθαιρέσεις. Για να καταστεί κάποιος αληθινά καθηρημένος θα πρέπει και η καθαίρεση να γίνει για πραγματική αιτία, με κανονική διαδικασία (εκκλησιαστική δίκη, απολογία) και για κανονικό παράπτωμα.
Με τη λογική σου τα Μυστήρια που τελούσε ο ιερός Χρυσόστομος μετά την τιμωρία του από ληστρική Σύνοδο επισκόπων δεν ήταν κανονικά...
Ι.Τ.

Παναής είπε...

Εγώ πάντως δεν θα είχα πρόβλημα να συμετάσχω σε Μυστήρια με τον Επίσκοπο Αρτέμιο!Δέν είναι καθηρημένος!Είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟΣ Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού!Οπότε όχι μόνο είναι έγκυρα τα μυστήρια του,αλλά σίγουρα έχουν εγκυρότητα "ισοδύναμην"(να τολμήσω να πώ και πλεονάζουσα)απο ότι έχουν και των Οικουμενιστών Ιεραρχών!!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)