23/2/11

Μόνο τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας στο Νέο Λύκειο

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ένωσης συναντήθηκε την Τρίτη 22/2/2011 με την υφυπουργό Παιδείας κα. Εύη Χριστοφιλοπούλου, παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Β. Κουλαϊδή, υπεύθυνου για το σχεδιασμό του νέου σχολείου, ο οποίος και ενημέρωσε απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών του Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. για το θέμα της Πληροφορικής στο Λύκειο και γενικά για το σχεδιασμό του νέου σχολείου.
Και για μεν το μάθημα της Πληροφορικής τα στελέχη του Υπουργείου είπαν ότι θα είναι μάθημα επιλογής. Έδωσαν όμως και άλλες πληροφορίες γενικά για το Νέο Λύκειο, που αφορούν και το μάθημα των Θρησκευτικών...
Σύμφωνα λοιπόν με το Δελτίο Τύπου της Π.Ε.ΚΑ.Π. «Ο γενικός σχεδιασμός είναι στο Λύκειο να μειωθούν τα μαθήματα, να υπάρχουν μόνο 4 μαθήματα γενικής παιδείας και να υπάρξει μεγάλη αύξηση της εξειδίκευσης μέσω των κατευθύνσεων από τη Β’ Λυκείου και ειδικά στη Γ’ Λυκείου». Προφανώς ο μικρός αριθμός των 4 μόνο βασικών μαθημάτων αφορά στις τάξεις Β΄ και Γ΄ και όχι και στην Α΄ για την οποία, όπως μέχρι σήμερα έχει γίνει γνωστό, προβλέπεται μεγαλύτερος αριθμός βασικών – υποχρεωτικών μαθημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως γίνεται σαφές από τα παραπάνω, δεν μετεβλήθη πολύ το αρχικό σχέδιο του Υπουργείου για το Νέο Λύκειο. Ασφαλώς τα Θρησκευτικά δεν θα ανήκουν στη μικρή ομάδα των μόλις 4 βασικών μαθημάτων της Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Αμφίβολο είναι αν το μάθημα των Θρησκευτικών θα παραμείνει υποχρεωτικό και στην Α΄ τάξη, με δεδομένο ότι κάποια μαθήματα που ήταν μέχρι σήμερα υποχρεωτικά θα μετατραπούν σε επιλεγόμενα και στην Α΄ τάξη του Νέου Λυκείου, της οποίας το ωρολόγιο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός Μαρτίου.
Οι ενώσεις θεολόγων πρέπει να απαιτήσουν άμεση επικοινωνία με τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας (όπως το έπραξαν και πέτυχαν οι καθηγητές Πληροφορικής) και να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση στο σχέδιο που πεισματικά θέλει να προωθήσει το Υπουργείο για το Λύκειο.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ...ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΗ.ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;

Ανώνυμος είπε...

θλίψη και απογοήτευση...ξεχάστε το σχολείο όσοι σπουδάσατε θεολογία και θέλατε να εργαστείτε κάποτεσε σχολείο...

Ανώνυμος είπε...

έδώ το μάθημα χάνεται και κάποιοι τσακώνονται για το εάν θα είναι θρησκειολογικό ή ορθόδοξο... ειδικά οι δεύτεροι θα χαρούν όταν το δούν επιλεγόμενο ή ανύπαρκτο???

Ανώνυμος είπε...

γιατί συνεχώς κόβετε τα σχόλια μου? αυτή είναι η δημοκρατία που σας χαρακτηρίζει? όταν κάτι λέγεται που δεν σας αρέσει ακολουθείται αυτή την τακτική?? πολύ υποκριτικό... μου αρέσει που κατηγορείται τους άλλους για υποκριτές...

Διανοητής είπε...

ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΥΧΤΑ!!!!! ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΥΧΤΑ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11.53,
γιατί αν γίνει θρησκειολογικό το μάθημα θα μείνει υποχρεωτικό; Ακόμη πιστεύεις αυτό το επιχείρημα των θεολόγων του ΚΑΙΡΟΥ;
Θρησκειολογικό είναι το μάθημα της Β΄ Λυκείου και σήμερα. Θα σωθεί μήπως; Θα παραμείνει υποχρεωτικό;
Ας γελάσω..........

Ανώνυμος είπε...

αυτα να τα βλέπουν οι κύριοι του Καιρού...αλλάφαίνεται να μην τους νοιάζει αν μαζί με τα άλλα μείνουν αδιόριστοι συνάδελφοι...

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια! εσεις οι Θεολογοι! ξεσηκωθειτε!!!!! δεν ειναι δυνατον τα παιδια μας να μην μαθαινουνε για τον Χριστο μας!!! για τον Αληθινο Θεο!!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)