12/2/11

Οι υπουργοί με τις καυτές πατάτες (Κάρτα του Πολίτη και μάθημα Θρησκευτικών)

πηγή: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13, 12/2/2011
Σε δύο υπουργούς έχει πέσει το μεγάλο βάρος των χειρισμών των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη σχέση της Εκκλησίας με την Πολιτεία. Ο Γιάννης Ραγκούσης των Εσωτερικών έχει αναλάβει το βάρος της Κάρτας του Πολίτη και η Άννα Διαμαντοπούλου της Παιδείας. Ο πρώτος, που έχει πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο, χειρίζεται το θέμα της Κάρτας και έχει δώσει διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρχει «γραμμωτός κωδικός». Άρα, δεν τίθεται θέμα με τον αριθμό 666. Θυμίζουμε πως αυτά τα είχε πει στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του ΛΑΟΣ: «Σε ό,τι αφορά την Εκκλησία, η άποψή της είναι μετριοπαθής και ο βασικός προβληματισμός της στη συνεργασία που είχαμε ήταν αν θα υπάρχει γραμμωτός κώδικας. Εμείς λέμε δεν υπάρχει λόγος να είναι στην Κάρτα του Πολίτη». Όπως δείχνει η εξέλιξη των πραγμάτων, μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να πείσει μεγάλη μερίδα μητροπολιτών και πιστών. Θα το καταφέρει από δω και μπρος; Μένει να αποδειχθεί....Πιο εύκολα, παρά τις αρχικές γκρίνιες, είναι τα πράγματα με τον περιορισμό των χειροτονιών («διορισμών») νέων ιερέων. Οι μητροπολίτες φώναξαν, γκρίνιαξαν , απείλησαν, αλλά στο τέλος συμβιβάστηκαν. Κι ενώ οι κενές θέσεις σ’ όλη την Ελλάδα φτάνουν τις 800, συμφωνούν και προτείνουν να καλυφθούν οι 300. Παράλληλα, μελετούν τρόπους για να μπαλώσουν όπως όπως τις τρύπες. Για παράδειγμα, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών σκέπτονται να χειροτονήσουν νέους κληρικούς, αλλά να μην τους εντάξουν στο μισθολόγιο, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν τις όποιες δουλειές είχαν μέχρι τώρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται (για παράδειγμα να μη φορούν ράσα την ώρα της εργασίας τους). Ωστόσο, υπάρχουν και μητροπολίτες που τηρούν διαφορετική στάση, όπως ο Φθιώτιδος Νικόλαος, ο οποίος έστειλε γράμμα στον Ραγκούση και, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων Romfea.gr, τον προειδοποιεί με λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς: «Πολλά μικρά και μεγάλα χωριά θα μείνουν χωρίς ιερέα. Σκέπτεσθε τι θα επακολουθήσει; Οποία αναστάτωση θα δημιουργηθεί και πόσες διαμαρτυρίες από τους μόνιμους και εποχικούς κατοίκους θα γίνουν;».

Όσο για το δεύτερο μέλος της κυβέρνησης, την Άννα Διαμαντοπούλου, η καυτή πατάτα που έχει στα χέρια της είναι το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία και η πρόθεση της κυβέρνησης να το κάνει προαιρετικό και να μην έχει «ομολογιακό» (ορθόδοξο) χαρακτήρα, αλλά «θρησκειολογικό». Πολιτικός με πολύ καλές σχέσεις με την Εκκλησία, η Διαμαντοπούλου κινδυνεύει να βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα, αφού σύμπασα η Εκκλησία, από τον Αρχιεπίσκοπο μέχρι τον τελευταίο φοιτητή της Θεολογικής, είναι κάθετα αντίθετη με αυτή την προοπτική. Και επειδή η Ιστορία διδάσκει, θυμίζουμε πως στην κρίση του 1987-1988 δεν τον έσωσε τότε τον υπουργό Παιδείας, το μακαρίτη πια τον Τρίτση, η επίκληση της πίστης του στους ιεράρχες συνομιλητές του, τον Χριστόδουλο , τον Άνθιμο και τον νυν Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να το τραβήξει το σκοινί, έκανε το συμβιβασμό με τον Σεραφείμ κι έστειλε τον Τρίτση σπίτι του, βάζοντας στη θέση του τον Γιώργο Παπανδρέου…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νέο Μεγάλο Συλλαλητήριο για την Κάρτα του Πολίτη
27 Μαρτίου, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως,
στις 3μμ, στο Πεδίον του Άρεως.

Ανώνυμος είπε...

"...χειρίζεται το θέμα της Κάρτας και έχει δώσει διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρχει «γραμμωτός κωδικός». Άρα, δεν τίθεται θέμα με τον αριθμό 666..."
---------------------

Eδώ αγαπητοί φίλοι σάς διαφεύγει κάτι, πού η πονηρή κυβέρνηση μέ τρόπο το παρέκαμψε αλλά λίγοι ώς φαίνεται το έχουν καταλάβει.

Ναί μέν δεν βάζει γραμμωτό κώδικα πού φαίνεται καί το 666 βγάζει μάτι, αλλά έβαλε ψηφιακό chip πού κλειδί λειτουργίας του ( όπως καί στίς περισσότερες κάρτες) είναι το ψηφιακό 666 πού δέν φαίνεται !

Συνεπώς, το θηρίο είναι μέσα, καί το άριστο είναι αφ΄ ενός να μή πάρει κανείς Κάρτα πολίτη, καί αφ΄ ετέρου να ενημερωθούν οί ειδήμονες τής Αρχιεπισκοπής ότι τούς κοροϊδεύουν μέσα στά μάτια τους.

Τό bar code μπροστά στό chip είναι "άγιο"

Έτσι λοιπόν, μπορεί να άλλαξε ο Μανωλιός καί να έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, παραμένει όμως πάντα Μανωλιός!

Σωσίπατρος

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)