1/4/11

Αντιδράσεις για το Νέο Λύκειο (και από τους Θεολόγους)

Αντιδράσεις για το Νέο Λύκειο
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το Νέο Λύκειο που εξαγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας και το οποίο θα ξεκινήσει να τίθεται σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής με αφορμή και το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής που διεξάγεται από την 1η έως τις 3 Απριλίου στα Γιάννενα με θέμα "Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" θέτει ξανά το ζήτημα του υποχρεωτικού μαθήματος της Πληροφορικής για όλους τους μαθητές του Λυκείου. Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα γίνει ανοιχτή διαβούλευση για το θέμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι καθηγητές Πληροφορικής θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στο Υπουργείο Παιδείας.
Στο μεταξύ σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νέου Λυκείου, διαπιστώνεται ότι τα Θρησκευτικά (Θρησκεία και Κόσμος) είναι το μοναδικό μάθημα που θα διδάσκεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 1 ώρα εβδομαδιαίως και στις δύο κατευθύνσεις στη Β Λυκείου... Υπενθυμίζεται ότι το μάθημα των Θρησκευτικών διδάσκεται σήμερα δύο ώρες στη Β Λυκείου. Στην Α και Γ Λυκείου θα διδάσκεται από δύο ώρες εβδομαδιαίως. Καθηγητές Θεολογίας από όλη την Ελλάδα εκφράζουν την αντίθεσή τους για "τον εξοβελισμό" του μαθήματος, τονίζοντας παράλληλα ότι το μάθημα των Θρησκευτικών στη Γ Λυκείου γίνεται επιλεγόμενο και ουσιαστικά καταργείται.Αντίθετα με την υποβάθμιση του μαθήματος της Βιολογίας είναι και τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Βιολόγων. Σε επιστολή τους προς το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνουν μεταξύ άλλων: "Πολλά παιδιά τελειώνουν το Λύκειο χωρίς να έχουν διδαχθεί ούτε λέξη βιολογία εκτός από τους μαθητές που θα το επιλέξουν ως απαραίτητο μάθημα για τις πανεπιστημιακές του σπουδές. Ζούμε στον αιώνα της Βιολογίας αλλά πολλοί μαθητές αγνοούν βασικές έννοιες που σχετίζονται με τις βιολογικές εξελίξεις και τις επιστήμες της γενετικής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στις προηγμένες χώρες του εξωτερικού το σχολείο τελειώνει στις 4.00 μμ και οι καθηγητές εργάζονται 24 ώρες ανά εβδομάδα. Αυτό -ίσως-θα έπρεπε να γίνει και στην Ελλάδα. Υποχρεωτικά πρέπει να είναι τα Θρησκευτικά σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, αλλά και η Βιολογία (όπως ήδη είναι υποχρεωτική η Φυσική-Χημεία) και η Πληροφορική.

Επώνυμος

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)