13/4/11

Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος: Η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να συζητήσει τον αφορισμό του επισκόπου Αρτέμιου

πηγή: Ακτίνες
Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος δήλωσε στη Νις, ότι η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που θα συγκληθεί τον Μάιο, είναι πιθανό να συζητήσει τον αφορισμό του επισκόπου Αρτέμιου από την εκκλησιαστική κοινότητα.
Σχόλιο του ιστολογίου μας
Δεν έχει τέλος η κακία και η σκληρότητα της Συνόδου της Εκκλησίας της Σερβίας και των εν Σερβία Οικουμενιστών. Δεν μπορούν να ησυχάσουν ούτε και με την καθαίρεση που επέβαλαν παράνομα και αντικανονικά. Τώρα ετοιμάζονται για νέα αντικανονική πράξη, τον αφορισμό του αγωνιστού επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου. Ας γνωρίζουν όμως ότι άθελά τους πλέκουν τον στέφανο της δόξης του αγωνιστού επισκόπου. Και κάτι ακόμη. Οι διώκτες του "αδελφού" τους Αρτεμίου υπήρξαν κάποτε πολέμιοι του παπισμού και οικουμενισμού και συνεχιστές του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Σἠμερα, ποια οδό πορεύονται;...

6 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Όλοι οι μαχόμενοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί διώχθηκαν, βλασφημήθηκαν, εξορίστηκαν, χλευάστηκαν, βασανίστηκαν από την οποιαδήποτε σκοτεινή μορφή εξουσίας ανά τους αιώνας και τελικά το Φιλόχριστο Πλήρωμα τους ανεκήρυξε αγίους. Οι αφορισμοί από οποιαδήποτε ληστρική σύνοδο δεν έχουν καμιά ισχύ και κανένα αντίκτυπο στην συνείδηση της Εκκλησίας...

Λεωνίδας είπε...

Οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ διωχθήσονται.

Δέν εἶναι ψέματα ὅσα γράφει ἡ Ἁγία Γραφή.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ακούστηκε για την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με το θέμα του σεβ. Αρτεμίου. Γνωρίζετε αν πήρε επισήμως θέση και ποιά είναι αυτή; Αν το γνωρίζετε παρακαλούμε να το αναρτήσετε. Ευχαριστώ.

thriskeftika είπε...

Δεν μάθαμε κάτι σχετικό. Αν μάθουμε θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζετε αν η Εκκλησία της Ελλάδος (η Ιεραρχία) πήρε θέση για το εν λόγω ζήτημα; Αν ναι παρακαλώ να το αναρτήσετε. Κάτι τέτοιο ακούστηκε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν να είναι δεκτοί οι αφορισμοί από κληρικούς που οι ίδιοι σύμφωνα με την Αγ. Γραφή, τους κανόνες και την παράδοση της Εκκλησίας μας είναι ήδη αφορισμένοι και αναθεματισμένοι; Ο άδικος αφορισμός του αγωνιστού σεβ.Αρτεμίου επιστρέφει στους εαυτούς τους.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)