3/4/11

O τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος για τα Θρησκευτικά στο Νέο Λύκειο

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος για το Νέο Λύκειο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο μάθημα των Θρησκευτικών. Δήλωσε: «Θετικό είναι επίσης ότι αυτά που στην αρχή είχαν ψελλίσει περί Θρησκευτικών, τουλάχιστον βλέπω ότι υποχωρούν, κάνουν πίσω, και δεν προκαλούν την κοινωνία. Δεν είναι ώριμη η Ελληνική κοινωνία να δεχθεί μία τέτοια αλλαγή στα Θρησκευτικά. Και δεν ξέρω κατά πόσο τελικώς είναι και ωφέλιμο. Διότι μην ξεχνάτε ότι και τα Θρησκευτικά δεν είναι μόνο αυτό που φαίνονται , δεν προσπαθούν να σου κάνουν προπαγάνδα για τη θρησκεία... Είναι κι αυτό ένα κομμάτι των ουμανιστικών επιστημών και βοηθούν την κριτική σκέψη αν διδάσκονται σωστά».

Ευχαριστούμε τον Ανώνυμο σχολιαστή του ιστολογίου μας που μας απέστειλε την δήλωση αυτή του κ. Σπηλιωτόπουλου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δλδ όταν ωριμάσουμε θα βγάλουμε τα θρησκευτικά από το σχολείο; άρα είμαστε ανώριμοι ακόμα κατα τον τομεάρχη

ΚΑΖΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΘΕΟΛΟΓΟΣ είπε...

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΡΙΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ; ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΑΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ;" ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΚΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ;;; ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ;; Ή ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Ή ΟΧΙ. ΤΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

Το υποστηρίζουν... όπως έπραξαν και με τις εγκυκλίους τους για τα θρησκευτικά.

ΚΑΖΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΘΕΟΛΟΓΟΣ είπε...

ΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ... ΑΦΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕΤΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ... ΜΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΣΑΦΕΙΕΣ... ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ. ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΤΕ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΩ ΚΑΤΑΘΕΤΩ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)