19/5/11

Ένσταση θεολόγου κατά της μοριοδότησης ΤΠΕ Β΄ επιπέδου για τους υποψήφιους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: esos.gr
Επειδή η μη πιστοποίησή μου στο Β΄ επίπεδο των ΤΠΕ ήταν ανεξάρτητη της θελήσεώς μου και όχι επιλογή μου αλλά επιλογή του Υπουργείου Παιδείας, ζητώ την μη μοριοδότηση της πιστοποίησης ΤΠΕ Β΄ επιπέδου όλων των συνυποψηφίων μου διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αυτό ζητά με ένσταση που κατέθεσε στη Διευθύντρια Δ.Ε. Δ Αθήνας ο Διευθυντής 3ου ΓΕΛ Αργυρούπολης Νικόλαος Σαββόπουλος. Ειδικότερα η ένσταση του κ. Σαββόπουλου , έχει ως εξής:
Θέμα: « Ένσταση κατά της μοριοδότησης ΤΠΕ Β΄ επιπέδου για τους υποψήφιους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»
Κοινοποίηση: «Συνήγορος του Πολίτη»
Κυρία Διευθύντρια,
Υποβάλω ένσταση κατά της μοριοδότησης ΤΠΕ Β΄ επιπέδου για τους υποψήφιους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,... η οποία προβλέπεται από το νόμο 3848/2010 «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις» ΦΕΚ 71 τ.Α. 17/5/2010 άρθρο 13, παρ.2, η.

Ως γνωστόν η επιμόρφωση και πιστοποίηση των εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες ΤΠΕ Β΄ επιπέδου, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, αφορά, σύμφωνα με την πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας, αποκλειστικά τους παρακάτω συγκεκριμένους κλάδους εκπαιδευτικών: ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05/06/07, ΠΕ19/20, ΠΕ60, ΠΕ70 και η επιλογή τους γίνεται με κλήρωση.

Είναι σαφές ότι ο αποκλεισμός των υπολοίπων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων και της ειδικότητάς ΠΕ01, στην οποία ανήκω, από την επιμόρφωση και πιστοποίηση ΤΠΕ Β΄ επιπέδου και ταυτόχρονα η μοριοδότηση ΜΟΝΟ όσων υποψηφίων διευθυντών επελέγησαν να επιμορφωθούν, αντιβαίνει στις αρχές του Συντάγματος περί ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών.

Κατά συνέπεια, επειδή η μη πιστοποίησή μου στο Β΄ επίπεδο των ΤΠΕ ήταν ανεξάρτητη της θελήσεώς μου και όχι επιλογή μου αλλά επιλογή του Υπουργείου Παιδείας, ζητώ την μη μοριοδότηση της πιστοποίησης ΤΠΕ Β΄ επιπέδου όλων των συνυποψηφίων μου διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με τιμή
Σαββόπουλος Νικόλαος
Θεολόγος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εχει απόλυτο δίκιο ο κύριος Σαβόπουλος που έκανε ένσταση. Δεν ξέρω γιατί αλλά το υπουργείο υποβαθμίζει συνέχεια εμάς και τους ξενόγλωσσους και πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς με ποιο κριτήριο χωρίζει τους καθηγητές σε α και β κατηγορίας; Μήπως λιγότερα χρόνια σπουδάσαμε απο τους λοιπους κλάδους ;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)