27/7/11

Ερώτημα Θεολόγου και απάντηση από τους υπεύθυνους για την Επιμόρφωση Β΄ επιπέδου στις ΤΠΕ

Συνάδελφος Θεολόγος υπέβαλε ερώτημα προς τους υπεύθυνους σχετικά με την Επιμόρφωση Β΄ επιπέδου για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη. Μεταφέρουμε το ερώτημα και την απάντηση των αρμοδίων:
Το ερώτημα του Θεολόγου:
Γιατί αποκλείετε τον κλάδο των θεολόγων από την επιμόρφωση Β επιπέδου?? θα μπορούσατε να δέχεστε αιτήσεις από εκπαιδευτικούς "συναφών" ειδικοτήτων που να ασκούν διδακτικό έργο την συγκεκριμένη χρονιά στις αίθουσες αλλά όχι να διδάσκουν βασικό μάθημα της ειδικότητας. Στο λύκειο π.χ. είναι απίθανο θεολόγος να γίνει δεκτός στην επιμόρφωση Β΄ αφού η μόνη ανάθεση που έχει είναι φιλοσοφία, που ποτέ δεν δίνεται. Θα μπορούσατε όμως να πείτε ότι ισχύει και για όσους θα διδάξουν το καινούριο μάθημα της Α΄ λυκείου project. Γιατί δε δίνετε τη δυνατότητα σε νέους εκπαιδευτικούς με μεράκι και σχέδια διδασκαλίας βασισμένα στις ΤΠΕ και κατατεθειμένα σε εκπαιδευτικά συνέδρια να επιμορφωθούν μόνο και μόνο επειδή είναι θεολόγοι??...
Η απάντηση των υπευθύνων του Προγράμματος Επιμόρφωσης Β΄ επιπέδου

Αγαπητέ κε,
Η παράμετρος των συναφών ειδκοτήτων συμβάλλει ώστε να επιμορφώνονται εκπαιδευτικοί που διδάσκουν κατά το σχολικό έτος της επιμόρφωσής τους μάθημα β΄ ανάθεσης των προβλεπόμενων από το Έργο κλάδων.
Έτσι οι ΠΕ01 γυμνασίου και οι ΠΕ01 Λυκείου μπορούν να υποβάλουν αίτηση εάν έχουν αναλάβει να διδάξουν αντιστοιχα Ιστορία ή Φιλοσοφία.
Σχετικά με το καινούριο μάθημα της Α΄ λυκείου project, το μήνυμά σας προωθείται αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)