3/8/11

Μικρός αριθμός διορισμών και όχι από όλες τις ειδικότητες

Σημερινό άρθρο (3/8/2011) της εφημερίδας «Πρώτο ΘΕΜΑ» αναφέρει ότι «Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αίτησης συνταξιοδότησης που έχουν ξεκινήσει να καταθέτουν χιλιάδες καθηγητές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία περίπου 10 χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν οδηγηθεί στην λύση της πρόωρης συνταξιοδότησης εξαιτίας της συνεχούς συρρίκνωσης των μισθών τους. Την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει την πρόσληψη μονάχα 600 καθηγητών και μάλιστα μόνο σε ορισμένες ειδικότητες».
Κορυφώνεται έτσι και η αγωνία των αδιόριστων Θεολόγων καθώς είναι αμφίβολο αν και πόσοι Θεολόγοι θα διοριστούν φέτος... Τα επόμενα δε χρόνια οι ανάγκες των σχολείων για Θεολόγους θα μειωθούν στο ελάχιστο καθώς η σταδιακή εφαρμογή του Νέου Λυκείου σε όλες τις τάξεις θα σημάνει περαιτέρω μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ...ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ...ΕΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ...ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΕΘ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)