3/8/11

Ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs επιδιώκει ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Μεταφέρουμε απόσπασμα της παρέμβασης του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την αντιμετώπιση της βίας που αφορά σε ρυθμίσεις που ετοιμάζει για τη λειτουργία των ιστολογίων. Αναφέρει ο υπουργός: "Το Διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους. Το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να καταπολεμηθεί, χωρίς φυσικά να τίθεται σε αμφισβήτηση η ελευθερία του λόγου και της γνώμης. Με βάση και τον προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συγκροτώ αμέσως νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Αθανάσιο Ράντο για την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs, την ταυτοποίηση των χρηστών υπηρεσιών διαδικτύου και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Η Επιτροπή θα παραδώσει τις προτάσεις της μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2011".
Σχόλιο του ιστολογίου μας
Κάθε μορφή εγκληματικής δράσης και ασφαλώς και το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να διώκεται. Αν ωστόσο στους «κουκουλοφόρους» του διαδικτύου ο υπουργός συγκαταλέγει κάθε ανώνυμο blogger... κι αν επιδιώκει τον έλεγχο των ιστολογίων, τότε φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει τίποτε από τη δύναμη της ελεύθερης ενημέρωσης που παρέχουν τα ιστολόγια στην εποχή μας. Η καθοδηγούμενη πληροφόρηση των επίσημων ΜΜΕ έχει χάσει κάθε αξιοπιστία. Κάθε προσπάθεια ελέγχου της ελεύθερης πληροφόρησης και γνώμης θα αποτύχει. Κανείς δεν μπορεί να φιμώσει την ελεύθερη φωνή των ιστολογίων, ούτε να μας υποχρεώσει σε «ταυτοποιήσεις» και δηλώσεις στοιχείων.

3 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Κουκουλοφόρο είναι μόνο το νεοταξίτικο σύστημά κε υπουργέ...Ότι και να κάμετε, όσο και να περιορίσετε την λαϊκή αγανάκτηση και οργή, το τέλος του σάπιου συστήματός έφτασε...

Ανώνυμος είπε...

Ταυτοποίηση των διαχειριστών των μπλογκς που παρανομούν κακουργηματικά το καταλαβαίνω, αλλά ταυτοποίηση των διαχειριστών όλων των μπλογκς αυτό μυρίζει ακρότατο φασισμό και δολιότητα.

Κ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ν. είπε...

Θέλουν να ελέγξουν τα πάντα και να φιμώσουν το μοναδικό ελεύθερο βήμα ενημέρωσης, πληροφόρησης και αφύπνισης του λαού του Θεού ως προς το θέμα της παναίρεσης του Οικουμενισμού. Ένα ζωντανό παράδειγμα αποτελεί η εκκλησιαστική κατάσταση στη Σερβική Εκκλησία. Από ποιό ΜΜΕ θα μπορούσαμε να πληροφορηθούμε για όλα όσα συμβαίνουν εκεί και τον διωκόμενο σεβ. Αρτέμιο, αν δεν υπήρχαν τα αγωνιστικά ιστολόγια; Πώς θα μαθαίναμε για όλα τα έκτροπα, τις συμπροσευχές και τους συνεορτασμούς Ορθοδόξων και αιρετικών; Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα. Ο φασισμός στο μεγαλείο του. Κρίμα, και εμείς που νομίζαμε ότι είχαμε Δημοκρατία!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)