27/9/11

Διανομή της Καινής Διαθήκης σε όλους τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου από τη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Επίσκεψη του Επισκόπου μας κ. Ευγενίου στο 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου
(27 Σεπτεμβρίου 2011)
Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο της πόλεως Ρεθύμνου και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους τους μαθητές. Μετά την πρωινή προσευχή διένειμε στους μαθητές της Β΄τάξεως αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, σε ειδική για την Μητρόπολή μας έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει το αρχαίο κείμενο και την μετάφρασή του, με τήν ερμηνεία των τεσσάρων Καθηγητών, η οποία έχει την έγκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας.
Η έκδοση 1.000 αντιτύπων της Καινής Διαθήκης έγινε με δαπάνη ευσεβών ανθρώπων του τόπου μας τους οποίους ο Επίσκοπός μας ευχαριστεί με ευγνωμοσύνη... Η έκδοση αυτή έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των Θεολόγων καθηγητών της Μητροπολίτικής μας περιφέρειας, καθώς το ιερό κείμενο της Καινής Διαθήκης αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Β΄ Γυμνασίου.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η διανομή της Καινής Διαθήκης σε όλα τα Γυμνάσια που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της Μητροπόλεώς μας. Και όπως ανέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στους μαθητές και στους εκαπιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου αυτό θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)