29/9/11

Συνάντηση Μητροπολίτου Ιλαρίωνα με τον Πάπα Βενέδικτο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Σεπτεμβρίου επίσκεψη του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα στον Πάπα Βενέδικτο στο Βατικανό.
Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Πάπας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα. Μετά τη συνάντηση, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων τόνισε ότι ο Πάπας έχει πολύ καλή γνώση της ορθόδοξης παράδοσης και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το διάλογο. Ως δώρο, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων έδωσε ο Πάπας μια ρωσική εικόνα του Αγίου Βενέδικτου.
Καμία πρόσκληση του Πάπα στη Μόσχα δεν υπήρξε μετά το πέρας της συνάντησης. Ωστόσο, ο Πάπας προσκλήθηκε στη Ρωσική Ορθόδοξη ενορία στη Ρώμη"Κάποια μέρα θα ήταν μεγάλη τιμή για εμάς, αν μας επισκεφθείτε», τόνισε ορθόδοξος ιερέας, μέλος της συνοδείας του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα απευθυνόμενος προς τον Πάπα (δείτε στο 1.15 και εξής: «“Some day it would be a great honor to us if you visit us”.) Έτσι, ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσει ο Πάπας στη Μόσχα, είναι να περάσει από τη ρωσική ορθόδοξη ενορία, που απέχει μόλις ένα μίλι από το Βατικανό!
Προσέξτε ότι δύο ορθόδοξοι κληρικοί της συνοδείας του Μητρ. Ιλαρίωνα που συναντούν τον Πάπα ασπάζονται το χέρι του (δείτε τον πρώτο στο 0.30 και τον δεύτερο, τον πρωθιερέα της ρωσικής ενορίας στη Ρώμη στο 1.07)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)