14/1/12

Πέθανε ο Ραούφ Ντενκτάς μιλώντας στην κόρη του στα ελληνικά

Η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι «Έφυγε από τη ζωή, το βράδυ της Παρασκευής, ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς. Η υγεία του 88χρονου Ραουφ Ντενκτάς αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα». Προς το τέλος του σχετικού δημοσιεύματος μεταφέρει σχετικές αναφορές των σημερινών τουρκικών εφημερίδων. Η τουρκική εφημερίδα ''Γενί Ντουζέν'' (της οποίας το σημερινό εξώφυλλο δημοσιεύουμε στη φωτογραφία) αναφέρεται στις δηλώσεις της κόρης του Ντενκτάς, Εντέρ Βανγκιόλ, η οποία βρισκόταν στο πλευρό του πατέρα της στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης.
Όπως δήλωσε, ο Ραούφ Ντενκτάς τής ψιθύρισε κάτι στα ελληνικά και όταν αυτή του είπε ότι δεν γνωρίζει ελληνικά και ό,τι έχει να της πει να της το πει στα τουρκικά ή αγγλικά...
ο εκλιπών φέρεται να διεμήνυσε στον πρόεδρο Χριστόφια και τους άλλους Ελληνοκύπριους ηγέτες ότι ''εδώ είναι μια ανεξάρτητη δημοκρατία, να τους το πεις''.
Μετά από τη δήλωση αυτή είπε το όνομα ''Χριστόφιας''. Αναφέρθηκε ακόμη στους προβληματισμούς του για τις συνομιλίες, το εδαφικό, το στεγαστικό κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)