4/2/12

Άννα Διαμαντοπούλου, «Δεν έχω επίσημη ενημέρωση για το θέμα των απολύσεων στον τομέα της εκπαίδευσης»

Aποσπάσματα Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας (04/02/2012) με θέμα: «Σημεία συνέντευξης της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», με τους δημοσιογράφους Τάκη Σαράντη και Γιάννη Σκάλκο»
Σχετικά με τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τρόικα ζητά απολύσεις εκπαιδευτικών
Δεν έχω επίσημη ενημέρωση για το θέμα των απολύσεων στον τομέα της εκπαίδευσης...
Το θέμα επανέρχεται, και είναι σημαντικό, όχι μόνο γιατί απασχολεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς, αλλά γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει να γίνουν απολύσεις και να μην υπάρχουν εκπαιδευτικοί στις τάξεις. Μπαίνουμε πια στον πυρήνα της λειτουργίας μίας ευνομούμενης πολιτείας. Σχολείο σημαίνει δάσκαλος στην τάξη. Από εκεί ξεκινούν όλα.
Η απάντηση για τον εξορθολογισμό του αριθμού των εργαζομένων στην Παιδεία έρχεται μέσα από τη σωστή διαχείριση και την πολλή δουλειά και όχι μέσα από τσιτάτα. Η απόδειξη από το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να γίνει άνθρωπο τον άνθρωπο.

Σχετικά με την πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής προς τη Διακομματική Επιτροπή
Η πρόταση αυτή έγινε μετά από δουλειά πολλών μηνών από τους σπουδαιότερους παιδαγωγούς στη χώρα και βασίστηκε στη δουλειά που είχε γίνει το 1996 με το εθνικό απολυτήριο και αργότερα στη δουλειά που έγινε από την Επιτροπή Μπαμπινιώτη. Αυτή ήταν η βάση πάνω στην οποία συμφώνησαν όλα τα κόμματα, και σήμερα έχουμε τη σύμφωνη γνώμη σε μία επεξεργασμένη πρόταση, στην οποία έχουν ληφθεί υπόψη όλοι όσοι μετείχαν στο διάλογο, ώστε να καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στόχος είναι να αποτελεί το Λύκειο μία αυτόνομη βαθμίδα, να μην είναι ο προθάλαμος του πανεπιστημίου.
Θεωρώ πολύ μεγάλη υπόθεση να έχουμε μία εθνική συνεννόηση, ώστε να γνωρίζουμε ότι το σύστημα που θα επιλεγεί, θα εφαρμοστεί ανεξαρτήτως των αλλαγών των κυβερνήσεων ή των Υπουργών.
Θα δεχθούμε όλες τις παρατηρήσεις. Αυτό δεν είναι θέμα κομματικής επιλογής ή μίας κυβέρνησης. Δεν μπορεί να καθυστερούμε και να παγώνουμε τις αλλαγές στην Παιδεία. Είναι εγκληματικό να σταματήσουμε επειδή η χώρα έχει το PSI. Κάθε μήνας που χάνεται στην Παιδεία μετράει σε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)