16/2/12

Μασονία και θρησκευτικός συγκρητισμός (Z΄)

Η Μασονία εργάζεται ποικιλοτρόπως για την δημιουργία και την επιβολή μιας παγκόσμιας θρησκείας, της πανθρησκείας. Είναι αποκαλυπτικά μασονικά κείμενα που μεταφέρει ο αείμνηστος καθηγητής Παναγιώτης Τρεμπέλας στο βιβλίο του «Μασσωνισμός», στο Γ΄ κεφάλαιο και στην Δ΄ παράγραφο υπό τον τίτλο «Ομολογίαι τεκτόνων περί του θρησκευτικού χαρακτήρος της Μασονίας» (σελ. 113-120):
Ο Ward εν τω συγγράμματί αυτού Freemasony and the ancient Gods γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Εν τη νέα εποχή, ήτις διέρχεται διά μέσου της μακράς εργασίας της γεννήσεως της, η Μασσωνία θα υπάρχη εκεί, όπως και αρχαιόθεν, διά να θέτη τα μεγάλα θεμέλια, επί των οποίων η νέα θρησκεία θα κτισθή...
Πλάναι και ψευδή δόγματα θα παρέλθουν, και μεταξύ αυτών ίσως και μερικά, τα οποία φαίνονται εις τους πτωχούς καμμύοντας οφθαλμούς μας λίαν ουσιώδη. Αλλ’ η πραγματική αλήθεια θα παραμένη πάντοτε, διότι η αλήθεια είναι αιώνια και αι βάσεις της αληθείας υπάρχουσιν εν τω Τάγματι μας. Εξ αυτών θα προέλθη νέα τις κρείττων διαθήκη έτι άπαξ και η Μασσωνία θα παραμένη ακόμη διά να είναι η κιβωτός της καταφυγής, όταν ακόμη άπαξ τα ύδατα της καταστροφής θα απειλούν την γην επί μακρόν».
Εν τω περιοδικώ Freemason της 13 Φεβρουαρίου 1926, εν τη στήλη “Masonic Notes” αναγινώσκομεν τα εξής: «Η Μασσωνία παράγει ιδανικά και διαφέροντα από κοινού μετά των διαφόρων θρησκευτικών σωμάτων. Θα ηδύνατο ταύτη να δημιουργήση αρμονικήν τινά παγκόσμιον θρησκείαν διά την πρόοδον και ανάπτυξιν της προσωπικότητος».
Δείτε και 

Μασονία και θρησκευτικός συγκρητισμός (Α΄)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)