22/4/12

Απρόθυμοι να διαλεχθούν οι συντάκτες του νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά

Ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων της Κρήτης, μέλος και ο ίδιος της «Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων» που συνέταξε το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου δημοσίευσε «Παρατηρήσεις στη μέχρι σήμερα αρθρογραφία για το νέο ΠΣ στα Θρησκευτικά». Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Σύμβουλος αντί να απαντήσει επί της ουσίας της κριτικής που έχει ασκηθεί στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών απαξιώνει και απορρίπτει την κριτική αυτή. Νομίζει ο ίδιος και οι ομόφρονές του ότι έτσι θα καταφέρει να επιβάλλει το νέο θρησκευτικό μάθημα της Νέας Εποχής και της πανθρησκειακής σύγχυσης που ετοίμασαν στα ελληνικά σχολεία.
Δεν θα του απαντήσουμε. Δεν αξίζει τον κόπο. Άλλωστε η φιλόξενη για εκείνον ιστοσελίδα ζητά...
να λάβουμε «έγγραφη άδεια» για την «ολική ή έστω μερική αναδημοσίευσή ή καθοιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή» του άρθρου!!!
Είναι γνώρισμα των ανθρώπων που αυτοπροβάλλονται ως υπερασπιστές της «ανοιχτότητας» και του «διαλόγου» να αποκλείουν ανθρώπους, να θέτουν όρους και να ζητούν την επιβολή της δικής τους άποψης επί πάντων.
Δεν θα ασχοληθούμε μαζί τους. Ούτε όμως και θα τους αφήσουμε να αλωνίζουν ανενόχλητοι στον αγρό της ελληνικής παιδείας και της Εκκλησίας μας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα γράφετε και σας αξίζουν πολλά μπράβο για το θάρρος σας.
Φώτης

Ανώνυμος είπε...

Άξιο να διαδοθεί παντού αυτή η αλήθεια. Συνεχίστε. Συνεχίστε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλάβα καλά! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση για την κριτική; Αυτό δεν μπορούν νομίζω να το απαγορεύσουν αφού πρόκειται για κείμενο δημοσιευμένο.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο πολύ "ελευθερία γνώμης" θα πάθουν τίποτα... Πείτε τους να προσέξουν μην πνιγούν απο την ελευθερία γνώμης όσοι απαγορεύουν να το αναδημοσιεύσουμε για να το κρίνουμε.

Φιλόθεος

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)