5/4/12

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, «Δεν θέλετε να υπάρχει ορθόδοξη κατήχηση στα σχολεία; Και είστε εσείς καθηγητές σε Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή;»

Την επιστολή καθηγητών της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ προς τη Σύνοδο με την οποία ζητείται παρέμβαση της Συνόδου κατά των αντιοικουμενιστών σχολίασε συνοπτικά ο π. Θεόδωρος Ζήσης την Κυριακή 1 Απριλίου. Τόνισε ότι πολλοί από τους υπογράφοντες την επιστολή καθηγητές έπρεπε οι ίδιοι να έχουν καταδικαστεί από τη Σύνοδο για αιρετικές θέσεις και απόψεις τους. Μερικές από τις πλάνες των καθηγητών αυτών είναι η άρνηση της θεοπνευστίας της Πεντατεύχου...
η υποτιθέμενη «αλλοίωση» του Ευαγγελίου του Χριστού από τον Απόστολο Παύλο, η υπέρ της χειροτονίας των γυναικών άποψη και άλλα. Ο π. Θεόδωρος τόνισε επίσης ότι πολλοί εκ των υπογραφόντων την Επιστολή συμπροσεύχονται με τους παπικούς επί πολλά έτη και άλλοι αντιμετωπίζουν τους Μονοφυσίτες ως Ορθοδόξους.
Αναφέρθηκε δε ο π. Θεόδωρος Ζήσης στην στάση κάποιων καθηγητών απέναντι στο θρησκευτικό μάθημα και είπε συγκεκριμένα: «Θέλουν να καταργηθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών και να γίνει Θρησκειολογία. Και μόνο αυτό τους στερεί τον τίτλο του ορθοδόξου καθηγητού. Δεν θέλετε να υπάρχει ορθόδοξη κατήχηση στα σχολεία και θέλετε να διδάσκουμε για τον Βούδα και τον Μωάμεθ; Και είστε εσείς καθηγητές σε Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή; Και απευθύνεστε σε Σύνοδο Ορθόδοξη που θα έπρεπε και μόνο για αυτό να σας τιμωρήσει; Έχετε το θάρρος και το θράσος να απευθύνεστε στη Σύνοδο;». Προανήγγειλε δε ο π. Θεόδωρος αναλυτική κριτική της Επιστολής των καθηγητών προς τη Σύνοδο αλλά και των απόψεων τους μετά τις εορτές του Πάσχα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σ'ευχαριστούμε π. Θεόδωρε από καρδιάς. Ακούγοντάς σας είπαμε «πές τα Χρυσόστομε». Έλεος πια, κάποιος έπρεπε να τα πεί, κι αυτός ο κάποιος να είναι στην πρώτη γραμμή του αντιοικουμενιστικού αγώνος.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)