Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Ανοιχτή γραμμή στην μειονότητα της Θράκης να ψηφήσει στις εκλογές τα μνημονιακά κόμματα, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμμαχία της αγαπητής στους Τούρκους Ντόρας, δηλαδή όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτό το χάλι, έχει δώσει η Άγκυρα για τις εκλογές της 6 Μαΐου...
Είναι χαρακτηριστικό πως οι Τούρκοι θεωρούν πως τα κόμματα αυτά συμφέρουν στην Τουρκία γιατί σαν μνημονιακά δεν θα αντιτάξουν αντίσταση στις τουρκικές διεκδικήσεις και έτσι η Τουρκία θα περάσει εύκολα τις απαιτήσεις της για τα ενεργειακά κοιτάσματα του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους για το πώς μας κατάντησαν τα δυο μνημονιακά κόμματα, ενώ στην Άγκυρα έχει κυριαρχήσει η πεποίθηση πως έχει δημιουργηθεί η κατάλληλη συγκυρία να πιέσουν με κάθε μέσο, (ακόμα και με θερμό επεισόδιο), για την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι μας περιμένει αν συνεχιστεί αυτή η μειοδοτική κατάσταση και δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι στις 27 Απριλίου 2012, δηλαδή εννέα ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ελλάδα, δημοσιεύθηκαν στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι υπουργικές αποφάσεις, βάσει των οποίων εξουσιοδοτείται η ΤΡΑΟ, (Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου) να διεξάγει έρευνες πετρελαίου νότια του Καστελόριζου
Η τουρκική γραμμή για τις ελληνικές εκλογές διατυπώνεται και ανοιχτά σε άρθρο του Οζάν Αχμέτογλου, μειονοτικού τουρκόφωνου και τουρκόφρονα αρθρογράφου της μειονοτικής εφημερίδας «Γκιουντέμ», όπου τονίζει ότι η μειονότητα θα ψηφήσει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και κατά δεύτερο λόγο την Δημοκρατία Συμμαχία της Ντόρας Η φιλοδοξία των παραγόντων του τουρκικού προξενείου είναι η εκλογή τεσσάρων τουλάχιστον μειονοτικών βουλευτών γιατί, όπως υποστηρίζεται, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση της μειονότητας στην ελληνική βουλή θα χρησιμοποιηθεί σαν ένα μεγάλο «όπλο» και με την σύμπραξη των «κατοχικών» μνημονιακών κόμματων στην επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η επίσημη αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητας της μειονότητας.
Αλλά η Άγκυρα δεν αρκέστηκε μόνο στο να δίνει γραμμή για τις εκλογές. Εκμεταλλευόμενη την προδοτική ανυπαρξία ελληνικών αντιδράσεων προχώρησε σε μια σειρά προκλητικών τουρκικών παρεμβάσεων και προκλήσεων. Στις 11 Απριλίου, δηλαδή μέσα στην μεγάλη εβδομάδα και ενώ ανακοινώνονταν η ημερομηνία των ελληνικών εκλογών, φτάνει στην Κομοτηνή ο πρόεδρος της τουρκικής συνταγματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής και βουλευτής Κωνσταντινούπολης, Burhan Kuzu. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κοινοβουλίου συμπεριφερόμενος σαν να είναι σε τουρκική επικράτεια, δίνει μια σημαντική διάλεξη προσκεκλημένος της ονομαζόμενης, «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίος Κομοτηνής». Εκεί εξαπολύει μια έντονη ανθελληνική επίθεση για την δήθεν σφοδρή «καταπάτηση» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας, (δείτε ποιοι κάνουν μάθημα για ανθρώπινα δικαιώματα όταν η Τουρκία είναι πρωταθλήτρια στις καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και των δικαιωμάτων όλων των μειονοτήτων που ζουν στην Τουρκία ). Παρών και σπόνσορας στην διάλεξη, ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής, Mustafa Sarnıç, γνωστός από τον ρόλο που έπαιξε στο παρελθόν για την δημιουργία του Κοσσόβου και για τις ιδέες του περί δημιουργίας νέου οθωμανικού τόξου στα Βαλκάνια. Εκτός όμως από τον Τούρκο πρόξενο, που συμπεριφέρεται σαν περιφερειάρχης της Θράκης, στην ίδια διάλεξη ανθελληνικής προπαγάνδας παρέστηκαν οι δυο γνωστοί ανθέλληνες ψευτομουφτήδες, ο Ιμπραήμ Σερίφ της Ξάνθης και ο Αχμέτ Μετέ της Κομοτηνής.
Δυο μέρες μετά από την ανοιχτή αυτή προκλητική παρέμβαση της Τουρκίας στα πράγματα της δυτικής Θράκης, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την μνημονιακή και υποτελή ελληνική κυβέρνηση, αντιπροσωπεία της μειονότητας με επικεφαλής τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν και τον ανεξάρτητο, (πρώην ΠΑΣΟΚ), βουλευτή Ξάνθης, Τσετίν Μανταζή, επισκέπτεται την Άγκυρα για να ζητήσει… οικονομική στήριξη από την Τουρκία στα οικονομικά προβλήματα της μειονότητας λες και δεν υπάρχει κυρίαρχο ελληνικό κράτος.
Παράλληλα στις 25 Απριλίου συγκαλείτε στην Άγκυρα μια μεγάλη σύσκεψη παραγόντων της μειονότητας με παράγοντες της τουρκικής βουλής για να οργανωθεί καλύτερα η στάση της μειονότητας στις εκλογές και να τηρηθεί πιστά η γραμμή της Άγκυρας για το ποιο κόμμα θα ψηφήσει η μειονότητα. Στην σύσκεψη αυτή που έγινε στην τουρκική πρωτεύουσα υπό την αιγίδα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Στήριξης της Δυτικής Θράκης της τουρκικής βουλής, (μάλιστα υπάρχει και τέτοια επιτροπή), πήραν μέρος ο πρόεδρος της «Επιτροπής Αλληλεγγύης της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», İsmet Kadı, ο πρόεδρος της «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης της Ευρώπης», Halit Habipoğlu, ο πρόεδρος των «Ιδρυμάτων Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» καθώς και των αθλητικών σωματείων της μειονότητας. Στη σύσκεψη μίλησε και ο ίδιος ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής, Cemil Çiçek, ο οποίος είναι γνωστός υπέρμαχος της αναγνώρισης μόνο μιας ενιαίας και τουρκικής μειονότητας στην δυτική Θράκη κατά παράβαση της συνθήκης της Λοζάνης που υπέγραψε η Τουρκία και αναγνωρίζει μόνο μουσουλμανική, (και μάλιστα αιρετική μπεκτασίδικη ), μειονότητα.
Αλλά η Τουρκία δεν ξεχνάει και την μεγάλη φίλη της την κ Ντόρα Μπακογιάννη. Έτσι μεγάλη και θετική δημοσιότητα που πήρε στα μειονοτικά ΜΜΕ η τελευταία επίσκεψη της αρχηγού του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ Μπακογιάννη, στις 31 Μαρτίου στην περιοχή συνοδευόμενη από τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος όταν ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, το 2006, προτιμούσε να συχνάζει περισσότερο στην τουρκική βουλή παρέα μα τον γνωστό ανθέλληνα ψευτομουφτή της Ξάνθης, τον Αχμέτ Μετέ και να συζητάει με τον πρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για την δυτική Θράκη, παρά να είναι στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η κυρία Μπακογιάννη επισκέφτηκε τον «Σύλλογο Επιστημόνων της Δυτικής Θράκης», άλλο ένα όργανο που προωθεί την τουρκοποίηση της μειονότητας και μάλιστα βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου, Ερκάν Ντουσέν, για την προτίμηση φαίνετε που δείχνει στα τουρκόφρονα ιδρύματα της δυτικής Θράκης.
πηγή: Ζωηφόρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου