20/5/12

Παρέμβαση Ευάγγελου Βενιζέλου για να μην απελαθεί ο αλβανικής καταγωγής δημοσιογράφος Νiko Ago

Για όσους δεν γνωρίζουν τον Niko Ago παραπέμπουμε σε δύο παλαιότερες αναρτήσεις μας που σχετίζονται με το πρόσωπό του:
Η πρώτη ανάρτηση είναι συνέντευξη στον Niko Ago της πρώην Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Δείτε την ανάρτηση με θέμα Άννα Διαμαντοπούλου: Ναι στην αντικατάσταση του «Πάτερ ημών» από ποίημα του Ρίτσου χάριν της πολυπολιτισμικότητας . 
Η δεύτερη ανάρτηση φέρει τον τίτλο Έτοιμη για νέες πολυπολιτισμικές διαδρομές η Στέλλα και αναφέρεται  σε συνέντευξη της Στέλλας Πρωτονοταρίου στον Αλβανό blogger και δημοσιογράφο.
Και η σημερινή είδηση από το in.gr
Παρέμβαση Βενιζέλου για την απόφαση απέλασης του δημοσιογράφου Niko Ago
Την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, προκάλεσε η απόφαση για την απέλαση του αλβανικής καταγωγής δημοσιογράφου Niko Ago που για περισσότερα από 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα..
Ο κ.Βενιζέλος επικοινώνησε  με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε, στο πλαίσιο του νόμου, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας που διαθέτει, ώστε να μην απελαθεί ο δημοσιογράφος.


Όπως γράφει στο μπλογκ του, ο δημοσιογράφος στις 17 Μαΐου ειδοποιήθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 30 ημερών «επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσω την άδεια παραμονής μου».



Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει κύμα μηνυμάτων και συμπαράστασης στο Διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)