21/6/12

Οι θέσεις του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για το μάθημα των Θρησκευτικών

Ως η καλύτερη δυνατή επιλογή για τους Θεολόγους κρίνεται η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο τιμόνι του Υπουργείου Παιδείας. Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Παιδείας από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού, έχει δώσει θετικότατα δείγματα γραφής υπέρ της υποχρεωτικότητας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ο ίδιος φαίνεται επίσης πως με τις ενέργειές του φρέναρε και τελικά ακύρωσε τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο με τις οποίες το θρησκευτικό μάθημα θα έχανε διδακτικές ώρες και την υποχρεωτικότητά του σε κάποιες τάξεις, καθώς προέβαλε τότε – και πολύ ορθά – ότι οι αλλαγές στο Λύκειο πρέπει να γίνουν αφού προετοιμαστεί σαφές πλαίσιο για το περιεχόμενο και τα μαθήματα του Λυκείου.
Πιο συγκεκριμένα:..
Με την ανάληψη των καθηκόντων του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος φαίνεται πως έθεσε άμεσα το ζήτημα της διατήρησης της υποχρεωτικότητας του μαθήματος των Θρησκευτικών (βλ. σχετική δημοσίευση ΕΔΩ1) στάση για την οποία μάλιστα δέχτηκε τα πυρά των «Οικολόγων Πράσινων» (βλ. ΕΔΩ2) και της γνωστής για την πολεμική κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών δημοσιογράφου Ξένιας Κουναλάκη (βλ. ΕΔΩ3).
Για το Νέο Λύκειο ο Κ. Αρβανιτόπουλος τη στιγμή που κάποιοι προσπαθούσαν εσπευσμένα να περάσουν νομοσχέδιο επιδιώκοντας μάλιστα πολυκομματική συναίνεση είχε τονίσει: «…το νέο νομοσχέδιο για το Λύκειο και το τεχνολογικό Λύκειο, δεν θα περάσει τώρα γιατί πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά και το σχέδιο νόμου να εμφανίζει πλήρως το τι θα γίνει και όχι να αφήνει να διευθετηθούν πράγματα όπως η ύλη, τα βιβλία και άλλα με υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα. Γι’ αυτό στη Νέα Δημοκρατία είπαμε ότι θα το εξετάσουμε μετά τις εκλογές και θα εμφανίσουμε ένα Σχέδιο Νόμου που θα είναι πλήρες σε όλες του τις πτυχές.» (βλ. ΕΔΩ4).
Τώρα δεν μένει παρά με συντονισμένες ενέργειες ο νέος υπουργός Παιδείας να ενημερωθεί για την ανάγκη διατήρησης τόσο της υποχρεωτικότητας όσο και του ορθόδοξου χριστιανικού χαρακτήρα του θρησκευτικού μαθήματος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχήν είναι θετική η τοποθέτηση στο υπουργείο Υγείας του συγκεκριμένου προσώπου.Από κει και πέρα ας μην ενθουσιαζόμαστε πριν ο εν λόγω υπουργός δώσει απτά δείγματα γραφής.Πολλοί δάθεν υπέρμαχοι των θρησκευτικών και εθνικών παραδόσεων αποδείχτηκαν υποκριτές,θεομπαίκτες και ψηφοθήρες.

Ανώνυμος είπε...

Καλό το ότι φρέναρε την κατάργηση της υποχρεωτικότητας του Μαθ.τ.Θρησκευτικών αλλά το πιο σημαντικό έχει απομείνει να το κάνει. Και αυτό είναι η επαναφορά του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος με το εξωπέταγμα των καιροσκόπων και του θρησκειολογικού νέου προσανατολισμού που είχε εξαγγείλει η Άννα της Μπιλντεμπεργκ.

Κεφαλληνιός

Ανώνυμος είπε...

Και πως οι Εφιαλτες , εβαλαν Ορθοδοξο σε θεση κλειδι , αφου ξερουμε οτι πολεμουν ΟΛΟΙ , την Ορθοδοξια και την Πατριδα .

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4:55 π.μ. τίποτα δεν ξέρεις αλλά έχεις προκαταλήψεις κομματικές και άδικες.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)