5/7/12

Ο καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας

Ο καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής
Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβένησης στη Βουλή, το «δίδυμο» Αρβανιτόπουλου-Παπαθεοδώρου «ανάβουν» τις «μηχανές» από τη Δευτέρα, ξεκινώντας :
-Με προσκλήσεις σε διαδοχικές συναντήσεις προς Πρυτάνεις , προέδρους ΤΕΙ και διοικήσεις της ΠΟΣΔΕΠ και ΟΣΕΠ, προκειμένου να εξετασθούν «μικροβελτιώσεις» του νόμου πλαισίου, με δύο στόχους : να αναδειχθούν τα νέα Συμβούλια Διοίκησης των ΑΕΙ , οι προϊστάμενοι και οι κοσμήτορες και να συνεχίσει απρόσκοπτα η χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων.
-Προσκλήσεις για διαδοχικές συναντήσεις θα απευθύνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και προς τις διοικήσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με βασικό θέμα συζήτησης την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όπου γίνεται προσπάθεια οι δάσκαλοι και καθηγητές να μην ενταχθούν στο σύστημα αξιολόγηση που αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους.
-Προς το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης το «δίδυμο» Αρβανιτόπουλου-Παπαθεοδώρου θα συναντήσει τους εκπαιδευτικούς συντάκτες .
Οσον αφορά τις αρμοδιότητες ο υφυπουργός παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου αναλαμβάνει την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ δεν αποκλείεται να του δοθεί και η εποπτεία κάποιων Οργανισμών του υπουργείου.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας
Νέος Γενικός Γραμματέας , εκτός απροόπτου, αναλαμβάνει από την ερχόμενη εβδομάδα ο γνώστης του χώρου του υπουργείου Παιδείας , καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Θανάσης Κυριαζής, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης.Ο κ. Κυριαζής ήδη ενημερώθηκε, άτυπα, για τις διοικητικές και οικονομικές εκκρεμότητες του υπουργείου παιδείας από τον νυν Γενικό Γραμματέα Β. Κουλαιδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)