3/12/17

Επί το έργον οι αποδομητές του μαθήματος των Θρησκευτικών

Οι αποδομητές του μαθήματος των Θρησκευτικών συνεχίζουν τη δουλειά τους. Ξέρουν καλά τη μέθοδο που θα οδηγήσει στο γκρέμισμα του οικοδομήματος της θρησκευτικής εκπαίδευσης, στην πλήρη κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Τελευταίο κρούσμα της επιχειρούμενης με κάθε τρόπο αποδόμησης των Θρησκευτικών το «κατέβασμα» από το Ψηφιακό Σχολείο των βιβλίων Θρησκευτικών.
Δύο σχόλια για την τελευταία αυτή πράξη και μία προτροπή προς τους επίδοξους αποδομητές.
Σχόλια:
1. Γνωρίζουν καλά όλοι πλέον ότι στη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών σχολείων όλων των βαθμίδων δεν εφαρμόζονται τα νέα προγράμματα σπουδών ούτε διδάσκονται οι Φάκελοι Μαθήματος για τα Θρησκευτικά. Δάσκαλοι και Θεολόγοι συνεχίζουν με υπομονή και κόπο να διδάσκουν ορθόδοξο μάθημα χρησιμοποιώντας τα παλιά βιβλία, βίους αγίων, την Αγία Γραφή και θέτουν στο περιθώριο τους Φακέλους που έτσι κι αλλιώς οι γονείς των μαθητών έχουν απορρίψει. Έσπευσαν λοιπόν να «κατεβάσουν» τα βιβλία Θρησκευτικών για να δυσκολέψουν τη ζωή των διδασκόντων και να τους «εξαναγκάσουν» σε χρήση των Φακέλων Μαθήματος. Σε κάθε περίπτωση το ιστολόγιό μας παρέχει ήδη στους διδάσκοντες την ψηφιακή έκδοση των παλιών βιβλίων και εντός των προσεχών ημερών θα «ανεβάσουμε» και άλλο χρήσιμο υλικό για την υποστήριξη της διδασκαλίας ορθόδοξου χριστιανικού μαθήματος Θρησκευτικών.
2. Οι συντάκτες των Φακέλων Μαθήματος και σχεδιαστές των νέων Θρησκευτικών ισχυρίζονται ότι και στα παλιά βιβλία υπάρχουν χρήσιμα στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διδασκαλία του νέου μαθήματος. Γιατί λοιπόν «κατέβασαν» τα βιβλία αυτά; Μεθοδευμένες κινήσεις για εξαναγκαστική επιβολή δήθεν νέου μαθήματος Θρησκευτικών και των Φακέλων που το ακολουθούν απορρίπτονται από διδάσκοντες και διδασκόμενους. Αντί μιας στείρας εμμονής στο σχέδιο αποδόμησης είναι καιρός να προχωρήσουν άμεσα στην απόσυρση των Φακέλων Μαθήματος και την επανατύπωση των βιβλίων Θρησκευτικών που θα σταλούν σε όλα τα σχολεία.

Και μία προτροπή. Εάν οι υποστηρικτές των Φακέλων Μαθήματος θέλουν να είναι πιστοί στις αρχές τους οφείλουν μετά το «κατέβασμα» των βιβλίων από το Ψηφιακό Σχολείο να προχωρήσουν άμεσα σε «κατέβασμα» και των παλιών Αναλυτικών Προγραμμάτων αλλά και των ενοτήτων με τίτλο «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ» που υπάρχουν στο μάθημα Θρησκευτικών κάθε τάξης γιατί και αυτά αναφέρονται στο παλιό βιβλίο Θρησκευτικών. Ομοίως θα πρέπει να «κατεβάσουν» και όλα τα περιεχόμενα του Φωτόδεντρου αφού και αυτά είναι ταξινομημένα σύμφωνα με τα περιεχόμενα, τις ενότητες και την ύλη των παλαιών βιβλίων Θρησκευτικών. Καλό γκρέμισμα λοιπόν…

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε το ψέμα και η παραπλάνηση τελειώνουν κι οι μάσκες του ευσεβισμού από τους νυν νεωτεριστές κυβερνώντες και τα πρόθυμα θεολογικά υποχείριά τους πέφτουν οριστικά.
Άς τους χαίρονται λοιπόν όσοι ακόμη τους στηρίζουν, κυρίως εκλογικά.
Quale popolo tale governo.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα βρεθεί ένας να υποβάλει μήνυση κατά του υπουργού που σπεύδει να προβεί σε εκτύπωση των νέων βιβλίων, πριν καν βγει η απόφαση του ΣτΕ περί της αντισυνταγματικότητάς τους ή μη; Αν το ΣτΕ τα κρίνει αντισυνταγματικά και στο μεταξύ έχουν τυπωθεί τα βιβλία, θα είναι άχρηστα, δηλαδή για πέταμα. Όμως αυτό θα σημαίνει τεράστια οικονομική ζημία του Ελληνικού Δημοσίου και άρα του Ελληνικού Λαού με αρκετά εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τέλεση του αδικήματος της Απιστίας κλπ. Γιατί λοιπόν τέτοια βιασύνη; Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, δηλαδή στον έναν από τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας μας;

Ανώνυμος είπε...

Και να υποβληθεί μήνυση, καλέ μου συνάδελφε, με βάση τον ισχύοντα νόμο περί ευθύνης υπουργών, θα τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Για άλλη μιά φορά θα επικρατήσει, σε αυτό τον τόπο, η περιβόητη ατιμωρησία.!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, η ιστοσελίδα ebooks.edu.gr λειτουργεί ακόμη, άγνωστο βέβαια μέχρι πότε. Επί παραδείγματι εάν αναζητήσει κάποιος μέσω της Google το Κεφάλαιο 24. Πίστη και επιστήμη: αλληλοαποκλειόμενα ή αλληλοσυμπληρούμενα, σε βγάζει στη διεύθυνση http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-B126/498/3244,13188/, από όπου μπορείς - ακόμη - να αντιγράψεις ό,τι θέλεις ή προλαβαίνεις...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ΣτΕ τι στο καλό περιμένει και δεν εκδίδει την ετυμηγορία του; Για τις τηλεοπτικές άδειες και το νόμο του υπυργού Παπά πήρε θέση εγκαίρως(αντισυνταγματικότητα του νόμου εκείνου). Για τα θρησκευτικά γιατί αργεί;

Ανώνυμος είπε...

Όταν αργεί η έκδοσή μιας δικαστικής απόφασης, αυτό είναι κατ΄εξοχήν ύποπτο.

Ανώνυμος είπε...

Και οι δικαστές ...είναι άνθρωποι.
Οι δε δικαστές στις μέρες μας μόνο για την ανεξαρτησία τους δεν φημίζονται. Υποκύπτουν σε πολιτικές και άλλες πιέσεις αν όχι για το περιεχόμενο των αποφάσεων τους (και αυτό συμβαίνει πολλές φορές), τουλάχιστον για τον χρόνο δημοσίευσης μιας απόφασης.
Οι παροικούντες την δικαστική "Ιερουσαλήμ" της πατρίδας μας γνωρίζουν καλά αυτές τις μεθοδευμένες καθυστερήσεις...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)