28/4/20

ΙΕΠ: Πρόσκληση για εγγραφή σε Μητρώο εποπτών, εκπονητών Προγραμμάτων Σπουδών και επιμορφωτών (και για τα Θρησκευτικά όλων των βαθμίδων)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΟΠΤΩΝ/ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΟΝΗΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ/ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ με MIS: 5035542 και MIS: 5035543

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στο ανοικτό μητρώο εποπτών/αξιολογητών και εκπονητών προγραμμάτων σπουδών, επιμορφωτικού υλικού, επιμορφωτών/ πολλαπλασιαστών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την υποστήριξη των πράξεων: «Αναβάθμιση των Προγραμμάτων Σπουδών και Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» με MIS: 5035542 και «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» με MIS: 5035543.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να εγγραφούν στο ανωτέρω Μητρώο καλούνται να υποβάλουν αίτηση στη δικτυακή πύλη e-IEP: https://www.iep.edu.gr/services/mitroo από 28.04.2020 έως και 12.05.2020 και ώρα μέχρι τις 15:00 μμ., συμπληρώνοντας αποκλειστικά και μόνο σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα απαραίτητα πεδία, με τα αντίστοιχα τεκμήρια όπως περιγράφονται στην παρούσα Πρόσκληση. Επισημαίνεται ότι κατά την αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν και το σχετικό απαιτούμενο δείγμα.
Χρήσιμα έγγραφα

Yποβολή αίτησης εδώ

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια και δημοσιεύσατε την ανακοίνωση, κανείς πλέον δεν δικαιούται να ισχυριστεί ότι δεν εκλήθη ή ότι δεν ενημερώθηκε για την εκπόνηση νέων ΠΣ, όπως έγινε το 2010. Όσοι"εμπειρογνώμονες" λοιπόν προσέλθετε!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!Συμφωνώ απολύτως με τον αν. 3:22. Τόσα χρόνια μας πρήξατε ότι όλα γίνονταν από συγκεκριμένες θεολογικές κλίκες και φτιάχνονταν ΠΣ για να συνηθίσουν τα παιδιά στην παγκοσμιοποίηση και τη νέα τάξη πραγμάτων σπιλώνοντας ανθρώπους που πάσχισαν για το μάθημα πώς να ωφελήσει τα παιδιά μας στις σημερινές συνθήκες κι όχι της κοινωνίας του 1950...Από δω και πέρα έχετε μεγάλη ευθύνη εσείς που θα τα φτιάξετε για ότι συμβεί στο μάθημα των Θρησκευτικών τώρα που τα ΠΣ και τα βιβλία θα πρέπει να εναρμονίζονται με τις ανεκδιήγητες αποφάσεις του ΣτΕ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΥΠΕΚΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο κος ΝΑΤΣΙΟΣ ΚΑΙ Η κα ΒΑΣΣΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΙΦΟΥΛΚΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ ΙΕΠ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ (ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ ) ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ (ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ/ΕΣ) ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ (ΙΔΙΩΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ).

Ανώνυμος είπε...

Και να 'χετε τα απαραίτητα προσόντα, βέβαια!

Ανώνυμος είπε...

Τα μοριοδοτούμενα κριτήρια είναι τέτοια ώστε να επιλεγούν και πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Όταν μοριοδοτούνται:
- η εμπειρία (η οποία πιστοποιείται με βεβαίωση) σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην εκπόνηση ή/και αξιολόγηση Π.Σ.

- η εμπειρία (η οποία πιστοποιείται με βεβαίωση) σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην
εκπόνηση ή αξιολόγηση, εκπαιδευτικού υλικού ή υποστηρικτικού εκπαιδευτικού υλικού.

- η Επιμορφωτική εμπειρία ως επιμορφωτής

τότε είναι σαφές ότι το ΙΕΠ θέλει να αποκλείσει ακόμη και από την ένταξη στο Μητρώο, πολύ δε περισσότερο από την τελική επιλογή, όσους τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν επιλεγεί και να μην επιτρέψει την είσοδο νέων εμπειρογνωμόνων στη διαδικασία εκπόνησης των ΠΣ. Ειδικότερα για τα Θρησκευτικά, αν κανείς γνωρίζει τα πράγματα και τα πρόσωπα, η προκήρυξη όπως είναι ουσιαστικά επιτρέπει τη συμμετοχή στο έργο της εκπόνησης των εμπειρογνωμόνων που εκπόνησαν τα ΠΣ που ακυρώθηκαν από το ΣτΕ (!!!) και αφήνει απ' έξω μέσω μοριοδότησης των παραπάνω κριτηρίων όσους δεν συμμετείχαν στο αντισυνταγματικό εκείνο έργο (ούτε ως εκπονητές ούτε ως επιμορφωτές). Με απλά λόγια, όσοι έφτιαξαν ένα ΠΣ που απορρίφθηκε από το ΣτΕ ως αντισυνταγματικό όχι μόνο δεν αποκλείονται από το έργο εκπόνησης των νέων ΠΣ αλλά αντιθέτως μοριοδοτούνται για το έργο τους, παρόλο που αυτό υπήρξε αντισυνταγματικό! Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο! Και έχουμε να δούμε συνέχεια στο έργο...

Ανώνυμος είπε...

Πως αλήθεια να έχει κανείς εμπειρία στα ΠΣ ως εκπονητής, αξιολογητής ή επιμορφωτής όταν αποκλειστήκαμε τόσα χρόνια και προκρίθηκε η ομαδούλα Γιαγκάζογλου; Και τώρα έρχεται η Ν.Δ. να επανεπιλέξει τους ίδιους και τους ίδιους... Έλεος!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Απαλλαγή για τους διδάσκοντες να προβλεφτεί για να διδάξουν κάτι της προκοπής στην κοινωνία και όχι τα τρισχαριτωμένα του ΣτΕ και των "ελληνορθοδόξων", τα οποία από την πρώτη μέρα της εφαρμογής τους θα αρχίσουν την πορεία προς το μηδέν.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν ευχής έργον μερικοί κατ΄ όνομα θεολόγοι να ζητούσαν "απαλλαγή", να έφευγαν από τα σχολεία και να πήγαιναν σε τίποτε μεταπατερικά συνέδρια τάχα και θεολογίας, αφήνοντας το έργο της ελληνορθόδοξης αγωγής των νέων σε όσους είναι θεολόγοι επειδή το ήθελαν και όχι επειδή δεν κατάφεραν να μπούνε σε άλλη σχολή που ήταν η πρώτη τους προτίμηση και από τότε διακατέχονται από ποικίλα κόμπλεξ.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, αυτοί οι νέοι επόπτες και εκπονητές, ποια θρησκευτικά θα ετοιμάσουν; Τα νέα συνταγματικά χριστιανικά ή/και τα μαθήματα Ηθικής που έλεγε η Καθημερινή ότι θα παρακολουθούν όσοι παίρνουν απαλλαγή; Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για "διπλά" μαθήματα; Και επιπλέον, πόσα μαθήματα Ηθικής μπορούν να υπάρξουν για απαλλασσόμενους σε όλες τις τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου;

Ανώνυμος είπε...

Η συγγραφή ΠΣ και διδακτικού υλικού απαιτεί βαθύτατη παιδαγωγική γνώση. Δεν αρκεί η θεολογική γνώση και εμπειρία. Πολύ περισσότερο δεν είναι αρμόδιος ο νομικός προκρούστης. Οι νομικοί οφείλουν πλέον να περιοριστούν αυστηρά στα του οίκου τους, πριν καταστραφεί τελείως το μάθημα. Παρομοίως οι πάσης φύσεως θεολογούντες και άσχετοι με την εκπαίδευση.

Ανώνυμος είπε...

Για διαβάστε προσεκτικά τις παιδαγωγικές οδηγίες προς τους υποψήφιους συγγραφείς κσι τις προδιαγραφές για τα νέα ΠΣ που δημοσιεύτηκαν. Θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Οι επιστήμες της αγωγής δεν θα πάνε πίσω επειδή ορισμένοι του θεολογικού χώρου είναι ασχετοι με το ζήτημα. Από αυτή την άποψη, τα καταργηθέντσ ΠΣ, παρά τα όποια προβλήματά τους, εξακολουθούν να είναι επίκαιρα επειδή οδήγησαν τη συζήτηση δυναμικά στο παιδαγωγικό πεδίο.

Ανώνυμος είπε...

5.25: Διαβάστε την προκήρυξη. Είναι προφανές ότι πρόκειται για το παρόν ωρολόγιο πρόγραμμα, δηλ. για τα υφιστάμενα (τα "ορθόδοξα" κατά το ΣτΕ) Θρησκευτικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήσουν και τα άλλα, τα οποία δεν θα τα πάρουν οι θεολόγοι!

Ανώνυμος είπε...

Στοιχειώδης ευαισθησία όσων έφτιαξαν τα ΠΣ που ακυρώθηκαν έπρεπε να τους οδηγήσει σε αποχή από το παρόν έργο. Υπάρχει όμως φιλότιμο σε αυτούς τους ανθρώπους;

Ανώνυμος είπε...

28/4 3.22 μ.μ.και 7.34 μ.μ. μην προτρέχετε... όπως αναφέρει και ο 29/4 3:35 μ.μ.πολύ σωστά η προκήρυξη ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΊ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΑ όσους εκπόνησαν τα ΠΣ που ακυρώθηκαν από το ΣτΕ, με ότι αυτό σημαίνει.
Μην ξεχνάμε τα μέλη της επιτροπής από τον "ΚΑΙΡΟ" που επιλέχτηκαν πριν λίγο καιρό για τα ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ Π.Σ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Όπως είναι η μοριοδότηση, με δυσκολία αλλά μπορούν να υπάρξουν συνάδελφοι που ενταχθούν στα Μητρώα ακόμη κι αν δεν έχουν εργαστεί για προηγούμενα ΠΣ. Το θέμα είναι μετά ποιοι θ επιλεγούν από τα Μητρώα, διαδικασία στην οποία δεν ισχύει μοριοδότηση αλλά επιλέγονται από τα Μητρώα όποιοι θέλουν οι άνθρωποι του ΙΕΠ. Ως γνωστόν με ευθύνη της κυβέρνησης στο ΙΕΠ και στο Υπουργείο Παιδείας οι άνθρωποι που σχετίζονται με τα Θρησκευτικά είναι αμετακίνητοι, οι ίδιοι που πρωταγωνίστησαν για την γενικευμένη εφαρμογή των ΠΣ Φίλη - Γαβρόγλου. Ποιους λέτε να επιλέξουν;

Ανώνυμος είπε...

Προς τι τα μοιρολόγια; Κοτζάμ Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων, δεν έχει μέλη της καθηγητές πανεπιστημίου και εκπαιδευτικούς με αυξημένα προσόντα; Η παραγωγή υλικού έχει μοριοδοτηθεί πολλές φορές και για εκατοντάδες ανθρώπους. Πολλοί έχουν τα σχετικά μόρια. Επιπλέον, το συγκεκριμένο προσόν δεν είναι το μοναδικό αναγκαίο, ούτε καν προαπαιτούμενο. Το σημαντικότερο που θα μετρήσει είναι το δείγμα υλικού που χρειάζεται να υποβληθεί.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)