27/4/20

Στέλιος Πέτσας, Σύντομα το άνοιγμα των ναών για ατομική προσευχή, αργότερα ακολουθίες με τη συμμετοχή πιστών

Αύριο Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα που εκτείνεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε σχετικά με τη λειτουργία των ναών ότι θα επιτραπεί αρχικά το άνοιγμα των ναών για ατομική προσευχή και αργότερα για την τέλεση ακολουθιών με τη συμμετοχή πιστών και τη λήψη μέτρων προστασίας. Δεν έδωσε ωστόσο σαφή εικόνα του χρόνου που θα επιτραπεί η συμμετοχή των πιστών στις ακολουθίες, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση μεταθέτει το θέμα για αργότερα και η λήψη της σχετικής απόφασης θα γίνει ανάλογα με την εξάπλωση του ιού μετά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Άγνωστο μέχρι στιγμής εάν υπήρξε ή θα υπάρξει έγγραφη απάντηση του πρωθυπουργού στην επιστολή του Αρχιεπισκόπου, ως Προέδρου της ΔΙΣ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κυβερνητική αθλιότητα συνεχίζεται.
Ενώ η επίσημη Εκκλησία, με βάση τις δηλώσεις του Ναυπάκτου, έχει προτείνει εναλλακτικές λύσεις, που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, αυτοί μιλάνε για... ατομική προσευχή!
Ακόμη παρεμποδίζουν κατά φασιστικό τρόπο, τη συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία, ο πυρήνας της οποίας είναι η άσκηση της λατρείας.
Εξακολουθούν αναίσχυντα να προκαλούν το θρησκευτικό συναίσθημα του πιστού λαού.
Αλλά η πρόκληση αυτή δεν θα παραμένει
ατιμώρητη στο διηνεκές.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς κ. Πέτσα δεν κάνουμε ατομική προσευχή στούς Ναούς.Είμαστε κοινψνία πιστών κλήρος και λαός.Εσείς αν είστε άθεος οφείλετε να σεβαστείτε την πίστη των ορθοδόξων.Αλλιώς μας κοροιδεύετε κατάμουτρα παρουσιαζόμενοι ως χριστιανοί και δημοκράτες.Αφού ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα μή συνωστισμού κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στην πλήρη λειτουργία των ιερών Ναών.Ψεύδεθε και υποκρίνεστε κυνικά σ' έναν ολόκληρο λαό.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε ν' ανοίξουν οι Ναοί της Εκκλησίας για κανονικές θείες Λειτουργίες έστω και στον προαύλιο χώρο με αποστάσεις.

Ελληνορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Θα παρετε την απαντηση σας νεοεποχιτες...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)