6/7/12

Καθυστερούν οι εγκύκλιοι για αναπληρωτές και μόνιμους διορισμούς

Δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας φτάνουν στην alfavita.gr για την καθυστέρηση της εγκυκλίου για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών σχολικού έτους 2012-13. Παράλληλα ανησυχία προκαλεί σε αδιόριστους δασκάλους και καθηγητές το ενδεχόμενο να ισχύσει από την ερχόμενη χρονιά η αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις (1 προς 5 ισχύει έως και σήμερα) γεγονός που θα σημάνει και τυπικό μηδενισμό μόνιμων προσλήψεων, την ίδια ώρα που στις σχολικές μονάδες υπάρχουν χιλιάδες κενά.
Θυμίζουμε ότι η πρώην Υφυπουργός Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου είχε δηλώσει ότι το σχολικό έτος 2012/13 θα προσληφθούν περίπου 1050 εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης..

Παράλληλα «καμπανάκι» εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς χτυπούν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών καθώς υποστηρίζουν ότι έχουν παγώσει όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές δασκάλων και καθηγητών με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, μετατάξεις, προσλήψεις αναπληρωτών).

Οπως τονίζουν εκπρόσωποι των δασκάλων, «δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ της 25ης Ιουνίου 2012 που αφορούν στις αμοιβαίες μεταθέσεις, τις ανακλήσεις μεταθέσεων, τις ενστάσεις, τις ειδικές κατηγορίες κ.λπ., με αποτέλεσμα ορισμένα ΠΥΣΠΕ να μην μπορούν να προχωρήσουν στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)