20/8/12

Ο Γ.Γραμματέας Θρησκευμάτων εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο Ραμαζάνι στο ΟΑΚΑ

Σε κλειστή αίθουσα του Ολυμπιακού Σταδίου η τελετή. Εκκληση του προέδρου της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ελλάδας, μέσω του «Εθνους», να τελειώσει γρήγορα το κλίμα που σκορπάει μίσος.
Στο Ολυμπιακό Στάδιο γιόρτασαν χθες τη λήξη του Ραμαζανιού εκατοντάδες μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλειστή αίθουσα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ενώ την προσευχή έκανε ιμάμης που ήρθε από την Αίγυπτο αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.
Κατά τη διάρκεια της τελετής εκφωνήθηκαν λόγοι - ευχές από τους πιστούς.
Ο εκπρόσωπος της Ενωσης Νέων Μουσουλμάνων Ελλάδας «Equal Society» μετέφερε μήνυμα για την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη των λαών, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ανεξιθρησκία.
Μιλώντας στα αραβικά και τα ελληνικά, μετά την προσευχή από τον ιμάμη, είπε ότι η ισλαμική κοινότητα καλωσορίζει κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο και προσέθεσε πως ο ρατσισμός και η βία που εκδηλώνονται τον τελευταίο καιρό έχουν αφυπνίσει τον κόσμο για μια ζωή με ανθρώπινες αξίες.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ σημείωσε ότι «η πιο σημαντική ευχή που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσει ο Θεός την Ελλάδα για να βγει από την κρίση.
Οι μουσουλμάνοι της Αθήνας εύχονται για την Ελλάδα τα καλύτερα και αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τους μουσουλμάνους δεύτερης γενιάς οι οποίοι δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα».
Μιλώντας στο «Εθνος», ο κ. Ελγαντούρ είπε ότι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από τον χώρο της προσευχής ήταν έντονη, λόγω του φόβου για επεισόδια καθώς τις τελευταίες μέρες τα πνεύματα έχουν οξυνθεί επικίνδυνα.
Καταγγελίες
«Την παραμονή της προσευχής έφτασαν σε εμάς καταγγελίες ότι κάποιοι τρομοκρατούσαν τον κόσμο για να μην πάει στην προσευχή. Πολλοί, μάλιστα, μας τηλεφωνούσαν και μας ρωτούσαν αν έχει ακυρωθεί. Ενημερώσαμε μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι η προσευχή θα γινόταν κανονικά και τελικά όλα έληξαν ειρηνικά χάρη και στην έντονη παρουσία της αστυνομίας. Εύχομαι το κλίμα που σκορπάει μίσος και ρατσισμό στην Ελλάδα να τελειώσει γρήγορα», σημειώνει.
Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε στην τελετή από τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ - ΕΘΝΟΣ
Σχόλιο: Οι υπογραμμίσεις στο άρθρο είναι δικές μας. Τα «μαθήματα» του εκπροσώπου της Ένωσης Νέων Μουσουλμάνων Ελλάδας για «σεβασμό στη διαφορετικότητα» προσκρούουν στην πραγματικότητα των βίαιων και δολοφονικών επιθέσεων Ισλαμιστών εναντίον Χριστιανών στη Συρία και άλλα σημεία της γης. Οι θεωρίες περί «αλληλεγγύης» και «αδελφοσύνης των λαών», «αγάπης για τον συνάνθρωπο», «σεβασμού στη διαφορετικότητα» και «ανεξιθρησκίας» είναι λόγια του αέρα όταν λέγονται τόσο από Μουσουλμάνους όσο και από πολλούς δικούς μας θεολόγους της «ανεκτικότητας» και της «ανοιχτότητας». Ποια η σχέση της αλήθειας του Ευαγγελίου με τις πλάνες του Μωάμεθ και του Κορανίου;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποια η σχέση της αλήθειας του Ευαγγελίου με τις πλάνες του Μωάμεθ και του Κορανίου;

Τα συστήνουν ανεπιφύλακτα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων! Αυτοί ξέρουν;;;
Τα αποδέχονται επίσης και όλοι οι Επίσκοποι και ιερείς που τους μνημονεύουν ως ορθοτομούντες τον Λόγο της Αληθείας.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Ανώνυμος είπε...

καλα έκανε σε μια δημοκρατική πολιτεία που στο Σύνταγμα λέει πως σέβεται όλα τα θρησκεύματα καλά κάνει και πάει...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)