23/9/12

Η αποδόμηση του μαθήματος των Θρησκευτικών

Η αποδόμηση του μαθήματος των Θρησκευτικών
Από τον Ευάγγελο Βλαχάκη
Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι θεία εντολή και κανένας δεν επιτρέπεται να την παραβλέψει, να προβεί σε κατάργηση ή αποδυνάμωση του μαθήματος και να έχει την αξίωση να λέγεται Χριστιανός.
Το Σύνταγμα στο άρθρο 16 παράγραφος 2 σχετικά με τη θρησκεία δεν ομιλεί περί αγωγής (δηλαδή περί διδασκαλίας) αλλά περί θρησκευτικής συνειδήσεως, που σημαίνει ότι οι Έλληνες μαθητές δεν αρκεί να μάθουν κάποια στοιχεία της Χριστιανικής θρησκείας αλλά και να τα ενστερνιστούν και να τους γίνουν συνείδηση. Με το νέο πρόγραμμα σπουδών αδικούνται τα ορθόδοξα Ελληνόπουλα, γιατί τους αφαιρείται το δικαίωμα να μάθουν την «εξ αποκαλύψεως αλήθεια», την πίστη στην οποία βαπτίστηκαν και την οποία παρέλαβαν από τους γονείς τους ως μοναδική σώζουσα αλήθεια.
Είναι λυπηρό που ο ιδιότυπος αυτός νεοβαρλααμιτισμός επιβάλλεται από μία μερίδα θεολόγων που δείχνουν ότι εχθρεύονται τη θεολογία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, τη μαρτυρική Ορθοδοξία των Νεομαρτύρων, την ασκητική παιδεία των Κολλυβάδων, την απλοϊκή πίστη των αγωνιστών της Παλιγγενεσίας του 1821.


Δεν κατανοούν ότι αντιστρατεύονται τον λόγο των Προφητών, των Αποστόλων και των Πατέρων, που τονίζει «Ουκ έστιν εν άλλω ουδενί η σωτηρία, ουδέ γαρ όνομα έστιν έτερον υπό τον ουρανόν το δεδομένον εν ανθρώποις εν ω δεί σωθήναι ημάς» (Πράξ. 4,12). Δηλαδή κανείς άλλος εκτός του Χριστού δεν μπορεί να οδηγήσει στη θεογνωσία, στην αληθινή ένωση του ανθρώπου με τον Θεό, του κτιστού μετά του Ακτίστου.
Είναι εντελώς αδύνατον ο ασύγκριτος Ιησούς Χριστός να συγκριθεί με τους μύστες, ιδρυτές των παντός είδους θρησκευμάτων, Μωάμεθ, Βούδα, Κομφούκιο, Ζαρατούστρα και τόσων άλλων θνητών ανθρώπων, διότι κανείς από αυτούς δεν προϋπήρξε της επιγείου γεννήσεώς του ως Θεός και κανείς δεν έγινε Θεάνθρωπος για τη σωτηρία των ανθρώπων.
Συγκρίνεται ο Δημιουργός και Κτίστης των ορατών και αοράτων, του υλικού και άυλου πνευματικού κόσμου, με το κτίσμα Του; Είναι δυνατόν «ο αιδίως υπάρχων» να συγκριθεί με τους «εν χρόνω γεννηθέντες και εν χρόνω τελευτήσαντες» ιδρυτές θρησκευμάτων, μύστες, όπως και αν τους ονομάσουμε;
Οι Σιωνιστές μέσα από τα 63 νέα βιβλία τους βρίζουν τον Χριστό και την Παναγία και εμάς τους Χριστιανούς μας αποκαλούν Γκόιμ (ραγιάδες), υποζύγια με ανθρώπινη μορφή, που θα τους υπηρετούμε ως δούλοι, όταν θα έρθει ο «μεσσίας» γι’ αυτούς και αντίχριστος για μας και με την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης του Αντίχριστου γίνονται επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα.
Ο Μωάμεθ και ο μωαμεθανισμός είναι καταδικασμένοι από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο των Πατέρων της Εκκλησίας γιατί απορρίπτουν τη θεότητα του Χριστού. Επιβάλλουν το θρήσκευμά τους με τη βία και τον «θάνατο στους απίστους».
Τι να πούμε για τα πολυθειστικά θρησκεύματα της Ανατολής, Βουδισμό, Ινδοϊσμό, ή πνευματισμό, και σατανισμό. Τι να βρει κανείς στα σκοτάδια και στα πνευματικά σκουπίδια, όταν έχουμε το Φως του Χριστού, τον ήλιο της δικαιοσύνης και της αλήθειας.
Ας μην ξεχνάμε πως ο Θεός είναι Θεός ζηλωτής (Δευτ. δ’ 24) και δεν δέχεται νοθεία και παρερμηνεία στους νόμους και τα προστάγματά του. Πόσες φορές τιμώρησε παιδαγωγικά τους Εβραίους, γιατί ερωτοτροπούσαν και ασπάζονταν τα γειτονικά ειδωλολατρικά θρησκεύματα.
Οι μονοφυσίτες καταδικάστηκαν από την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο και με θαύμα η Αγία Ευφημία απέδειξε ότι είναι αιρετικοί.
Οι παπικοί μετανόησαν με την άρση των αναθεμάτων και τους συγχώρησε ο Θεός; Εμείς βλέπουμε στην πράξη ότι ο αγιασμός τους, δεν αγιάζεται και το Άγιο Φως στα Ιεροσόλυμα δεν τους το δίνει ο Θεός ούτε και όταν έχουν Πάσχα νωρίτερα από μας.
Τι να πούμε για τους προοδευτικούς προτεστάντες που παντρεύουν ομοφυλόφιλους και λεσβίες ακόμη και τους χειροτονούν με τον βαθμό του επισκόπου.
Αυτά είναι τα πρότυπα; Μ’ αυτά θα καλλιεργηθεί η θρησκευτική συνείδηση στα παιδιά που περιμένουν σαν «άνυδρη γη» να ξεδιψάσουν και να βγουν από το τέλμα της πανθρησκείας; Το αντίθετο θα συμβεί. Θα χάσουν την «εξ αποκαλύψεως πίστη» που παρέλαβαν από τους γονείς τους ως μοναδική σώζουσα αλήθεια. Κι αυτό είναι τρομερό!
Αν δεν μπορείτε να επιβάλλετε στους αλλοθρήσκους μειονοτικούς μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα της Ορθοδόξου πίστεως, ως απλοί ακροατές, πώς μπορείτε να επιβάλλετε στην πλειονότητα των Ορθοδόξων μαθητών ως κανονικό μάθημα τις ειδωλολατρικές τους θρησκείες και τις αιρέσεις του Χριστιανισμού;
Καμία σχέση δεν έχει ο Θεός της Ορθοδοξίας με τον Θεό των άλλων θρησκειών, ακόμη και αυτών των μονοθεϊστικών. Οι άλλες θρησκείες αρνούνται την Τριαδικότητα του Θεού, αρνούνται την ενανθρώπιση του Υιού, αρνούνται το Θεανθρώπινο πρόσωπο του Σωτήρος μας. Ο Απόστολος Ιωάννης ο Θεολόγος λέγει σχετικά: «Πας ο αρνούμενος τον υιόν ουδέ τον Πατέρα έχει» (Α’ Επ. 2,23) και είναι άθεος σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Εκφράζουμε την ελπίδα ότι οι πολιτικοί και οι εκκλησιαστικοί ηγέτες δεν θα επιτρέψουν να εξισώνεται στις ψυχές των Ορθοδόξων μαθητών η Αλήθεια με το ψέμα, γιατί το σοβαρό αυτό πλήγμα της δαιμονικής Νέας Εποχής στο σώμα του Ορθόδοξου λαού μας θα αποτελέσει ασυγχώρητο λάθος της γενεάς μας και θα πληρώσει το βαρύ τίμημα αυτής της αποστασίας.
Ελευθερία,23/09/2012 και Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)