22/10/12

14 κενά Θεολόγων στις Κυκλάδες

Πολλά είναι τα κενά Θεολόγων που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τα σημαντικότερα παρουσιάζονται στη Μεσσηνία αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα με τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες να έχουν τον πρώτο λόγο.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Φιρτινίδη Χρήστου, Αιρετού του ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων και της "Αυτόνομης Κυκλαδικής Συνεργασίας" στις 16/10/2012 υπήρχαν 4 κενά Θεολόγων στη Β΄ Κυκλάδων, 4 κενά Θεολόγων στη Γ΄ Κυκλάδων και 6 κενά Θεολόγων στη Δ΄ Κυκλάδων. Σύνολο 14 κενά Θεολόγων στις Κυκλάδες!
Υπενθυμίζουμε ότι φέτος το Υπουργείο δεν διόρισε κανέναν μόνιμο Θεολόγο και μέχρι στιγμής δεν προσέλαβε κανένα αναπληρωτή Θεολόγο.
Σε ένα μήνα, στο τέλος Νοεμβρίου, το Α΄ τρίμηνο τελειώνει και αν το ζήτημα δεν λυθεί άμεσα με την πρόσληψη Θεολόγων αναπληρωτών,
θα υπάρχουν μαθητές που δεν θα λάβουν βαθμολογία Α΄ τριμήνου για τα Θρησκευτικά. Με τη μη πρόσληψη Θεολόγων οδηγούμαστε σε υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών που δεν διδάσκεται σε πολλούς Έλληνες μαθητές και σε άνιση αντιμετώπιση του κλάδου των Θεολόγων (αφού υπάρχουν πολλές άλλες ειδικότητες στις οποίες έγινε και μόνιμος διορισμός καθηγητών και προσλήψεις αναπληρωτών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)