26/10/12

5 κενά Θεολόγων στη Λέσβο


ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με πίνακα κενών που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Λέσβου τα κενά Θεολόγων είναι πέντε (3 στην Α΄ Λέσβου και 2 στη Γ΄ Λέσβου)
Ελλείψεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Λέσβου
Πάνω από 40 κενά στα σχολεία του Νομού
Με 30 κενά στα γυμνάσια και τα λύκεια και 11 κενά στα δημοτικά σχολεία της Λέσβου και της Λήμνου «φεύγει» ο μήνας που διανύουμε. Οι συνεχείς προσλήψεις αναπληρωτών από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν καταφέρει ακόμη να καλύψουν το έλλειμμα που υπάρχει, ενώ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ευελπιστεί πως η κατάσταση θα βελτιωθεί αισθητά από την ερχόμενη εβδομάδα, με τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου.

Οκτώ συνολικά δημοτικά σχολεία της Λέσβου, σε περιοχές εκτός Μυτιλήνης, λειτουργούν από τις αρχές του σχολικού έτους χωρίς δασκάλους Αγγλικής Γλώσσας, ενώ το ίδιο ισχύει και για δύο δημοτικά σχολεία της Λήμνου, παρά το ότι κάθε βδομάδα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στέλνει τα κενά στο Υπουργείο Παιδείας.
Η κατάσταση είναι χειρότερη όσον αφορά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού τα κενά αγγίζουν τα 30 και αφορούν τέσσερις θέσεις θεολόγων, οκτώ θέσεις φιλολόγων, δύο θέσεις μαθηματικών, δύο θέσεις φυσικών, τέσσερις θέσεις καθηγητών Αγγλικής, δύο θέσεις καθηγητών Γερμανικής, έναν οικονομολόγο, δύο καθηγητές Φυσικής Αγωγής και πέντε Πληροφορικής στη Λέσβο. Εκτός των παραπάνω, στο νησί έρχονται να προστεθούν και τα κενά που υπάρχουν στην Τεχνική Εκπαίδευση και αφορούν ειδικότητες όπως Ιατρικών Εργαστηρίων, Αισθητικής κ.λπ., ενώ ένας καθηγητής Γαλλικής λείπει από τη Λήμνο.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που επίσης στέλνει στο Υπουργείο Παιδείας κάθε βδομάδα τα υπάρχοντα κενά, η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά από την ερχόμενη εβδομάδα, με την πρόσληψη νέων αναπληρωτών πλήρους ωραρίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πριν λίγο ανακοινώθηκε η πρόσληψη 41 αναπληρωτών δευτεροβάθμιας - Κανένας Θεολόγος δεν είναι ανάμεσά τους - Αυτοί απλώς θα καλύψουν θέσεις άλλων αναπληρωτών που κλήθηκαν αλλά δεν παρουσιάστηκαν - Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσει και νέα φάση αναπληρωτών, όπως λέει το άρθρο αυτό, και θα υπάρχουν ανάμεσά τους και Θεολόγοι. Αναμονή ως την άλλη εβδομάδα.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)