6/11/12

Αναβρασμός για την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Αναβρασμός για την αξιολόγηση
Φόβοι εκφράζονται από τους εκπαιδευτικούς ότι μέσω αυτής της διαδικασίας χιλιάδες συνάδελφοί τους θα δουν την πόρτα της εξόδου από την εκπαίδευση. Έως το τέλος της εβδομάδας το σχέδιο νόμου για το μέτρο
Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, καθώς αυτή τη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τα σχέδιά του σχετικά με την αξιολόγησή τους.

Το θέμα που «καίει» τους εκπαιδευτικούς είναι αυτό της αξιολόγησης, καθώς φοβούνται ότι μέσω αυτών των διαδικασιών χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές θα δουν την πόρτα της εξόδου από την εκπαίδευση.
Από την άλλη πλευρά το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς το θέμα της αξιολόγησης και πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας το σχέδιο νόμου θα δοθεί στη δημοσιότητα. Ηδη η Επιτροπή, υπό την προεδρία του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Ματσαγγούρα, κατέθεσε την πρότασή της στην πολιτική ηγεσία.
Το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να δώσει την πρόταση σε δημόσια διαβούλευση για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ώστε αμέσως μετά ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος να συντάξει το Προεδρικό Διάταγμα προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία των υπογραφών από τους συναρμόδιους υπουργούς και ταυτόχρονα να ζητηθεί η γνώμη του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο στόχος
Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι όλες αυτές οι διαδικασίες να προχωρήσουν γρήγορα και χωρίς κωλύματα και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012, ώστε το 2013 να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Η Επιτροπή που ανέλαβε τη μελέτη του σχεδίου έλαβε υπόψη το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, τα σχέδια και τις προτάσεις που έχουν εκπονηθεί μέχρι σήμερα σε υπηρεσιακό επίπεδο για θέματα αξιολόγησης, αλλά και τις σχετικές προτάσεις των φορέων της εκπαίδευσης, ώστε να καταλήξει στη σύνταξη σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και του έργου του εκπαιδευτικού.
Απόσπασμα άρθρου της ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ από το ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)