6/11/12

Εκοιμήθη ο αντιοικουμενιστής και υπέρμαχος του ομολογιακού μαθήματος των Θρησκευτικών Πατριάρχης της Βουλγαρίας Μάξιμος

Ο επικεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Βουλγαρία Μάξιμος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 98 ετών.
Ο Μακαριστός Πατριάρχης Μάξιμος νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο "Lozenets" της Σόφιας και τις τελευταίες ημέρες υποστηριζόταν μηχανικά. Λίγες μόλις ημέρες πριν, στις 29 Οκτωβρίου, είχε συμπληρώσει το 98ο έτος της ηλικίας του αλλά λόγω των προβλημάτων υγείας του δεν μπόρεσε να προσκυνήσει το αντίγραφο της ιερής εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστίν» που μεταφέρθηκε στη Σόφια από το Άγιον Όρος.
Για περισσότερα από 40 χρόνια ο Μακαριστός υπήρξε επικεφαλής της Εκκλησίας της Βουλγαρίας. Γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1914 στο χωριό Όρεσακ της επαρχίας Λόβες και Πατριάρχης Βουλγαρίας εξελέγη στις 4 Ιουλίου 1971, μετά τον θάνατο του Πατριάρχη Κυρίλλου.
Ως γνωστόν, επί των ημερών του Πατριάρχου Μαξίμου η Εκκλησία της Βουλγαρίας απείχε από το "Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών"
στάση για την οποία είχε δεχθεί ουκ ολίγες επικρίσεις ο Πατριάρχης Μάξιμος, χωρίς ποτέ να υποχωρήσει από τη σταθερή αντιοικουμενιστική του γραμμή. Επίσης πρόσφατα (2010) πραγματοποιήθηκε Διαδήλωση στη Βουλγαρία υπέρ του ομολογιακού ορθόδοξου μαθήματος των Θρησκευτικών στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ο υπέργηρος Πατριάρχης Μάξιμος.
Διαδήλωση υπέρ του ομολογιακού μαθήματος των Θρησκευτικών στη Βουλγαρία (2010)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

Ανώνυμος είπε...

Καλόν Παράδεισον.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)