2/12/12

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για αξιολόγηση, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και σχέδιο «Αθηνά»

Συνέντευξη στη Χριστίνα Κοραή και στην Κυριακάτικη Real News (2/12/2012) παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Μεταφέρουμε απόσπασμα της συνέντευξης που αφορά στα ζητήματα της παιδείας και συγκεκριμένα την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τις αναγκαστικές μετακινήσεις δασκάλων και καθηγητών και το σχέδιο «Αθηνά» για τα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η αξιολόγηση θα προχωρήσει παρά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών;
Η αξιολόγηση θα προχωρήσει.
Και θέλω να την κάνουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς υπογράφοντας ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης. Έχω δεσμευτεί ότι η αξιολόγηση δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, θα γίνεται με αδιάβλητο και αντικειμενικό τρόπο και δεν θα οδηγεί σε απολύσεις.
Ναι, αλλά τους αναγκάζετε να μετακινηθούν οι άλλες περιφέρειες...
Είναι υποχρέωση της πολιτείας να μην υπάρχει κενό εκπαιδευτικού σε κανένα σχολείο της χώρας τον Σεπτέμβριο. Δεν πρέπει να υπάρχουν σχολεία στα οποία λείπουν δάσκαλοι και καθηγητές, τη στιγμή που σε άλλα σχολεία υπάρχουν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί. Ζητώ από τους εκπαιδευτικούς, με την ευαισθησία, το μεράκι και την αίσθηση δικαιοσύνης που τους διακρίνει, να βοηθήσουν την προσπάθεια εξορθολογισμού, να βάλουν πλάτη. Τους ζητώ μαζί να σταματήσουμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
Κλείνετε πανεπιστήμια με το σχέδιο «Αθηνά»…
Αντιθέτως, τα ισχυροποιούμε, συμβάλλοντας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρος. Με το σχέδιο -Αθηνά-εξορθολογίζουμε τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Όλοι οι πανεπιστημιακοί μηδενός εξαιρουμένου, γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο εξορθολονισμός είναι αναγκαίος. Πρέπει εμείς οι πανεπιστημιακοί να δώσουμε το παράδειγμα στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, νοικοκυρεύοντας τα ιδρύματα. Και να το πράξουμε σήμερα, όχι αύριο. Στον πόλεμο δεν αναβάλλεις μάχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)