26/1/13

Υπουργείο Παιδείας: Προς νέες συγχωνεύσεις σχολείων

Προς νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και συμπτύξεις τμημάτων προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας και αυτό γίνεται φανερό σε έγγραφό του προς του διευθυντές σχολικών μονάδων ζητάει να μάθει τη μέγιστη χωρητικότητα των αιθουσών σε μαθητές.
Με το έγγραφο που εστάλη στους διευθυντές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζητείται η επικαιροποίηση της καταχώρισης των απαραίτητων στοιχείων στο σύστημα καταγραφής μαθηματικού και εκπαιδευτικού προσωπικού (Survey). Μάλιστα, σημειώνεται ότι τα στοιχεία θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε 1η και 15 κάθε μήνα.

Σχετική προειδοποίηση έχει στείλει εγγράφως προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου σημειώνοντας ότι «η μη καταχώριση, επικαιροποίηση και οριστικοποίηση των στοιχείων στο σύστημα καταγραφής Survey αποτελεί παράβαση καθήκοντος». Τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία που ζητά το υπ. Παιδείας θα χρησιμοποιηθούν για συγχωνεύσεις από το ερχόμενο σχολικό έτος και συμπτύξεις τμημάτων. Αρκετοί είναι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι συσχετίζουν τις επικείμενες συγχωνεύσεις με τη δραματική μείωση των διορισμών δασκάλων και καθηγητών αλλά και την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, που έχει προαναγγελθεί.
alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)