11/11/13

Παραμένουν οι εικόνες και τα σύμβολα στα δικαστήρια

Παραμένουν οι εικόνες και τα σύμβολα στα δικαστήρια  Αμετακίνητες παραμένουν στα δικαστήρια θρησκευτικές εικόνες και σύμβολα, καθώς απορρίφθηκε από το ΣτΕ αίτημα ακύρωσης που επιδίωκε να απομακρυνθούν από τους τοίχους των δικαστικών αιθουσών, με επιχείρημα ότι η παρουσία τους παραβιάζει την υποχρέωση αμεροληψίας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Η αίτηση για αφαίρεση των εικόνων υποβλήθηκε στη δικαστική επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διοίκηση δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης και εκείνη έκρινε ότι ένα τέτοιο ζήτημα αποτελεί αντικείμενο εκτίμησης των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας. Στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται η αρχική απόφαση τμήματος του ΕΔΔΑ,
που το 2009 (με αφορμή υπόθεση στην Ιταλία) έκρινε ότι η διατήρηση θρησκευτικών εικόνων στα ιταλικά σχολεία παραβιάζει δικαιώματα κατοχυρωμένα στην ΕΣΔΑ. Ωστόσο, το ΣτΕ σημειώνει ότι το ΕΔΔΑ, επανεξετάζοντας την υπόθεση απέρριψε την προσφυγή κρίνοντας ότι δεν παραβιάστηκαν.
ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η θρασύτητα κάποιων μητραλοιών, αλλοτριωμένων απ το μηδενισμό και την "πολιτική ορθότητα",συμπατριωτών μας δεν έχει ταίρι! Έχοντας "καταβροχθίσει" τα ιδεολογικά περιττώματα του Μαρξ και του λεγόμενου "πολιτιστικού μαρξισμού", προσπαθούν με γελοία "επιχειρηματολογία", κύριο συστατικό της οποίας αποτελεί η σοφιστεία, να να μας πείσουν ότι η παρουσία των θρησκευτικών συμβόλων" ΔΗΘΕΝ παραβιάζει την αρχή της...αμεροληψίας" sic!
Βεβαίως η ελληνική δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της και απέρριψε τη γελοία και στρεβλή συλλογιστική των μαρξιστικών απολιθωμάτων.
Είχε προηγηθεί και η απόφαση του ΕΔΔΑ που αφορούσε ανάλογη περίπτωση στη γειτονική Ιταλία όπου και εκεί οι σκοταδιστές του μηδενισμού και του διεθνισμού ασχημόνησαν κατά παρόμοιο τρόπο.
Φαίνεται πως υφίστανται ακόμη νησίδες αντιστάσεως και υγιούς αντιδράσεως εντός του ωκεανού της γέμουσας συγχύσεως άθλιας και ελεεινής εποχής μας που χαρακτηρίζεται απ τη διαστρέβλωση του αληθινού νοήματος των λέξεων, που ονομάζει το άσπρο μαύρο και τούμπαλιν!
Λ.Ν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)