14/12/13

Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως Σπάρτης για τη Χρυσή Αυγή

Αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου σε ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου, από την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης σημειώνονται τα εξής:
«Ο τρόπος με τον οποίο ορισμένα μέσα Μαζικής Ενημερώσεως διαχειρίστηκαν ή διαχειρίζονται την υπόθεση φαντάζει ακόμα και στη σκέψη του πλέον νηφάλιου και ψύχραιμου πολίτη τουλάχιστον περίεργος.
Είναι σαφές, ότι ουδείς υιοθετεί ή θα μπορούσε να υιοθετήσει θεωρίες συνομωσίας.
Όμως πως είναι δυνατόν την ίδια στιγμή, που ο λαός μας ευρίσκεται εν μέσω της μεγαλύτερης κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών και η Εκκλησία να αναλώνεται στη διακονία του με όλες της τις δυνάμεις να επιχειρείται η εμπλοκή τόσο Αυτής, όσο και λειτουργών της σε υποθέσεις, με τις οποίες ουδεμία σχέση έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν;
Εάν αυτό δεν συνιστά αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης τότε τι ακριβώς συνιστά;

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης έχει ως βασική του αρχή την αποφυγή οποιασδήποτε ανάμιξής του με την πολιτική ζωή του τόπου, πολλώ δε μάλλον στη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων.
Είναι σταθερά προσηλωμένος στο καθήκον του απ’ το ξεκίνημα της διακονίας του μέχρι σήμερα και πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά του είναι η προσφορά του σε κάθε άνθρωπο μακριά και πέρα από οποιαδήποτε διάκριση.
Αυτό είναι γνωστό και στο λαό της Μητροπόλεώς του, αλλά και εις οποιονδήποτε καλόπιστο ασχοληθεί με το πρόσωπό του και την πορεία του. Τα υπόλοιπα είναι τουλάχιστον εκ του πονηρού».
Επομένως λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει.

Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Άξιοι" ιδεολογικοί επίγονοι του Γκαίμπελς αποδεικνύονται κάποιοι διαπλεκόμενοι δημοσιογραφίσκοι. Επιχείρησαν, ματαίως βέβαια, να σπιλώσουν έναν απ τους σεμνότερους και ανιδιοτελέστερους ιεράρχες, με τεράστιο και καθολικά αναγνωριζόμενο ποιμαντικό έργο, το μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιο.
Δυστυχώς η διαβολή στις ελεεινές μας μέρες έχει προσλάβει επιδημικό χαρακτήρα, στα πλαίσια του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου, με πρωταγωνιστές τα μπουκωμένα ΜΜΕ της διαπλοκής, τα γιουσουφάκια της κατεστημένης δημοσιογραφίας, τα πουλημένα στο σύστημα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης, τους πληρωμένους κονδυλοφόρους.
Ειδικά, η από τινων ετών αναληφθείσα εκστρατεία λάσπης σε βάρος κάποιων ομολογητών ιεραρχών, όπως επί παραδείγματι των μητροπολίτών Πειραιώς, Κονίτσης,Γόρτυνος κ.ά., που δεν έχουν επιλέξει τη ραστώνη και το συμβιβασμό σαν κατευθυντήριες γραμμές της ποιμαντικής τους πρακτικής, αλλά το θεοφιλή και πεπαρρησιασμένο έλεγχο των κακώς κειμένων, στοιχούντες στο διαχρονικής ισχύος παράδειγμα των προφητών, των αποστόλων και των πατέρων, έχει φθάσει στο κατακόρυφο.
Οι ρηθέντες επίσκοποι δεν "έκλιναν γόνυ" στα κελεύσματα και τις επιταγές της Νέας Τάξης, με συνέπεια την ανάληψη και εκδήλωση μιας πρωτοφανούς σε λύσσα πολεμικής εναντίον τους απ τα γνωστά χαλκεία της παραπληροφόρησης και τα μαγειρεία της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.
Γράφει χαρακτηριστικά ένα θύμα της χαλκευμένης παραπληροφόρησης, ο μακαριστός μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος στο εκλεκτό βιβλίο του "ΔΗΛΩΝΩ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ", εκδόσεις ΣΠΟΡΑ,1995: "Δηλώνω δημοσιογράφος, για να πω, ότι η ελληνική δημοσιογραφία έπεσε θύμα. Έχασε την ομορφιά της και τη θωριά της. Ξέφτισε. Βρώμισε. Αλλοιώθηκε. Έγινε θεραπαινίδα των άνομων συμφερόντων. Του κεφαλαίου. Και της εξουσίας.
Δεν υπηρετεί πια τη δημοκρατία. Δε σέβεται την ανθρώπινη προσωπικότητα. Δεν υπολογίζει την ελευθερία της γνώμης και την ελευθερία της κρίσης. Δεν προσεγγίζει με δέος τους θεσμούς. Δεν προσφέρει σεβασμό στην Εκκλησία. Δεν τιμάει τη Δικαιοσύνη.
Δεν κακίζει τη φαυλότητα. Δε στεφανώνει τον ηρωισμό και την αγιότητα.
Βλέπει, ακούει, φωτογραφίζει, αλλά δεν προσκομίζει στο παράθυρο της προβολής ή στο χαρτί της ενημέρωσης ατόφια την πραγματικότητα. Τη μεταπλάθει. Τη μακιγιάρει, Τη φωτίζει ή τη σκοτίζει. Τη μασκαρεύει κυριολεκτικά. Και σύρει τον αναγνώστη ή το θεατή στην πλάνη. σε σχηματισμούς προσχηματισμένους. Και σε ιδεολογήματα σκοπιμότητας".
Λ.Ν.
υ.γ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο άγιος Σπάρτης πέφτει θύμα λασπολογίας. Είναι νωπή ακόμη η αήθης επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον του τις παραμονές των αρχιεπισκοπικών εκλογών και η οποία του στοίχισε, κατά την κρίση πολλών, την αρχιεπισκοπική καθέδρα.
Στην εν λόγω εκστρατεία, κατά τα σχετικά δημοσιεύματα, πρωταγωνίστησε ιεράρχης της Πελοποννήσου. Τι απέγινε άραγε αυτή η υπόθεση; Διερευνήθηκαν τα πραγματικά περιστατικά προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες ό,που δει; Ή κουκουλώθηκε;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)