30/1/14

Το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για τους Τρεις Ιεράρχες (και ένα σχόλιο)

Μήνυμα Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.
Με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:
«Οι Τρεις Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος κληροδότησαν στις μελλοντικές γενιές κολοσσιαίο έργο, θησαυρό Γλώσσας, Παιδείας και Επιστήμης,
το οποίο εξακολουθεί να μελετάται και να εμπνέει σε οικουμενική κλίμακα.
Δεν πρέπει να λησμονούμε τις βασικές αρχές της διδασκαλίας τους, που δεν ήταν άλλες από την Αγάπη για το συνάνθρωπο, την Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Αρχές πολύτιμες, για τη Νέα Γενιά».

Σχόλιο: Δυστυχώς ο Υπουργός Παιδείας κώφευσε στις εκκλήσεις τόσο της Ιεράς Συνόδου όσο και της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και ουδεμία εγκύκλιο απέστειλε για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών. Έτσι διατηρήθηκε και φέτος το κλίμα σύγχυσης που είχαν δημιουργήσει οι σχετικές εγκύκλιοι των τελευταίων ετών και σήμερα πλήθος εκπαιδευτικών και μαθητών παρέμειναν στα σπίτια τους απολαμβάνοντας μια ακόμη ΑΡΓΙΑ χωρίς να συμμετάσχουν σε κανέναν εορτασμό των Τριών Ιεραρχών ούτε και σε έναν απλό εκκλησιασμό.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μήνυμα γιατί δεν το σχολιάσατε; Σας ικανοποίησε;

Θρησκειολογία μυρίζει.

Καλλίστρατος

Αντιοικουμενιστής είπε...

Δια της φτηνής και τιποτένιας ταύτης ανακοινώσεως ο εν λόγω υπουργός αξιολογείται ΚΑΚΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

"Ουχ οις λέγομεν αλλ οις πράττομεν προσέχουσιν πάντες" κε Αρβανιτόπουλε με βάση τα λεχθέντα απ τον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο.
Απ τη μία κόπτεσθε για την πνευματική κληρονομιά που κατέλειπαν οι άγιο τρεις ιεράρχες κι απ την άλλη ετοιμάζεσθε να καταργήσετε τις σχολικές αργίες καταφέροντας καίριο πλήγμα στην Ελληνορθόδοξη Παιδεία μας!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Να προσέχει ο υπουργός να μην αξιολογείται κακώς.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)