29/1/14

Το γαλλικό μοντέλο θα εφαρμοστεί για την Τράπεζα Θεμάτων

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του esos.gr oριστικά ελήφθη η απόφαση από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, να εφαρμοστεί φέτος το γαλλικό μοντέλο για την κατάρτιση της Τράπεζας Θεμάτων για την επιλογή των θεμάτων που θα εξεταστούν οι μαθητές της Α Λυκείου, από τους οποίους ξεκινά και η εφαρμογή του Νέου Λυκείου.
Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το ΙΕΠ θα καλέσει στο αμέσως επόμενο διάστημα του Σχολικούς Συμβούλους, τους Διευθυντές Σχολείων και τους καθηγητές να καταθέσουν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα θέματα, κατά μάθημα.

Στο ΙΕΠ θα συγκροτηθούν Επιτροπές, κατά κλάδο, οι οποίες θα κωδικοποιήσουν τα θέματα. Εκτιμάται πως αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα η Τράπεζα Θεμάτων θα είναι έτοιμη.
Εντός των ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθεί από το ΙΕΠ το Τεχνικό Δελτίο. Προϋπόθεση για την εφαρμογή του νέου θεσμού κατάρτισης Τράπεζας Θεμάτων είναι η χρηματοδότηση οποία θα προέλθει από το ΕΣΠΑ. Το ΙΕΠ εντός των ημερών θα εκδώσει και το σχετικό Τεχνικό Δελτίο για τη χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)