1/6/14

O ροκ σταρ Πάπας Φραγκίσκος


Υποδοχή ροκ σταρ για τον Πάπα Φραγκίσκο στο «Ολίμπικο» της Ρώμης
Επευφημίες και πανηγυρισμοί που παραπέμπουν σε ροκ σταρ ή θρύλο του ποδοσφαίρου συνόδευσαν την είσοδο του Πάπα Φραγκίσκου στο στάδιο «Ολίμπικο» της Ρώμης για τη «συνάντηση προσευχής» με 50.000 πιστούς από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για διήμερη συνάντηση αφιερωμένη στην «Ανανέωση στο όνομα του Αγίου Πνεύματος» και όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος ο Αργεντινός ποντίφικας θέλησε να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης στιγμές προσευχής, τραγούδια θρησκευτικής έμπνευσης και μαρτυρίες πιστών.
Στη συνάντηση της Κυριακής λαμβάνουν μέρος καθολικοί πιστοί από 52 χώρες του κόσμου, 1.300 εθελοντές και 1.000 κληρικοί.
Είναι η πρώτη φορά που η «συνάντηση προσευχής» οργανώνεται στη Ρώμη και οι Ιταλοί σχολιαστές ερμηνεύουν το γεγονός ως ένα μήνυμα στήριξης, εκ μέρους των πιστών, στο έργο ανανέωσης της Καθολικής Εκκλησίας το οποίο προωθεί δυναμικά ο Φραγκίσκος.

2 σχόλια:

Χρίστος είπε...

Δηλαδή δεν χρειαζεται να είστε Προτεστάντες. Μπορείτε να ζήσετε την χαρά του προτεστάντη και να είστε Καθολικοί. Και γιατί όχι, μπορείτε να ζήσετε την πνευματικότητα του Ορθόδοξου και νά ακόμη είστε καθολικοί!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ οσον αφορα την Ορθοδοξια στη βιωση σε σχεση με τις αλλες ομολογιες.Το πνευμα του κοσμου και το πνευμα Του Θεου.οι πραγματικοι πιστοι μεριμνουν και φρονουν τα Του Θεου ,οι δε απιστοι τα του κοσμου.Αδυνατον να λατινοφρονει κανεις και να ειναι και συναμα καιαυθεντικος Ορθοδοξος.Οι πιστοι παιρνουν και τη Χαρη αλλα και το ονομα.Και η ενταξη αποτελει Ζωη....προοδο και τελειωση εν πνευματι και αληθεια. Αυτος που ειναι αξιοπιστος ,δεν μπορει το Σωμα Του να ειναι το αντιθετο.Το ''μπορειτε να ζησετε την πνευματικοτητα του Ορθοδοξου ενω συγχρωνως φρονειται Λατινικως θυμιζει το ''εξ αιτιας σας ,το ονομα μου συνεχως βλασφημειται απο τα εθνη.Ρωμ 2-24).
Προς 12:42 π.μ 2/6/2014.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)