17/9/14

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας για τα κενά και την πρόσληψη αναπληρωτών

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ , για τα κενά των εκπαιδευτικών και τις μετεγγραφές των φοιτητών, στην τηλεοπτική εκπομπή ‘’ΈΞΙ ΔΕΚΑ ‘’ της ΝΕΡΙΤ.
Για τα κενά των εκπαιδευτικών δήλωσε :
Όπως είπε και ο Υπουργός και όπως ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα όλα τα σχολεία ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβρίου με αρκετά κενά. Κάθε μέρα συμπληρώνουμε κενά με αναπληρωτές. Ήδη έχουμε στείλει δύο κύματα αναπληρωτών.
Σήμερα θα πάνε άλλοι 3000 αναπληρωτές και με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι καλύπτονται τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στα σχολεία. Πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν καλυφθεί τα κενά, διότι θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες κι άλλοι αναπληρωτές μέσω του ΕΣΠΑ. Προοδευτικά θα καλύπτουμε τα κενά και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει λυθεί το θέμα. Σήμερα πράγματι θα δώσουμε 3000 επιπλέον αναπληρωτές και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όλο αυτό το έργο.
Για τον καταμερισμό των κενών :
Υπάρχουν προβλήματα σχεδόν παντού. Υπάρχουν περιφέρειες που δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Πρέπει να πω ότι τη Δευτέρα, προχθές δηλαδή, είχαμε έναν κατάλογο με τα κενά ανά περιφέρεια, γιατί παρουσιάστηκαν τα κενά με κάποιες άδειες που είχαμε, λόγω κυήσεως , λόγω ασθενείας κτλ, όπως και κάθε χρόνο. Αυτά είναι κατανεμημένα σχεδόν σε όλη την περιφέρεια. Υπάρχουν κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε δασκάλους, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ορισμένες βασικές ειδικότητες, όπως είναι οι φιλόλογοι, οι φυσικοί και οι μαθηματικοί και κάποιες άλλες ειδικότητες και αυτές καλύπτουμε συνεχώς. Το σύνολο των κενών δεν το έχω ακόμη, γιατί αλλάζει συνεχώς, αλλά ο αριθμός των κενών συνεχώς μειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)