28/2/15

Τέλος οι εξετάσεις ΑΣΕΠ για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Πολυνομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των εξετάσεων για τον διορισμό εκπαιδευτικών αναμένεται να κατατεθεί εντός Απριλίου στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας.
Οι διορισμοί θα γίνονται βάσει κριτηρίων, ενώ προτεραιτότητα θα δοθεί στους περίπου 500 επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού που έγινε το 2008 και στη συνέχεια θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών των τριών τελευταίτων ετών.
«Θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την Αρχή. Αντ' αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών»
δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά την κατάργηση των εξετάσεων το ΑΣΕΠ, θα έχει ρόλο στη διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων, που πιθανόν να γίνεται υπό την αιγίδα του.
Τα κριτήρια που θα προβλέπονται θα αφορούν προϋπηρεσία, προσόντα και κοινωνικά κριτήρια.
TO BHMA

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

με το 10-12 τι θα γινει τελικα;πολλοι εκπαιδευτικοι εργαστηκαμε κ μετα το κλεισιμο των πινακων με την επιτυχια μας σε παλιοτερους ασεπ ασχετως που δεν εγινε νεος ασεπ.εμεις φταιμε;προσωπικα εχω 13 μηνες απο το 10-12.ειναι δυνατον να μετρησει η προυπηρεσια μονο μετα το 12;μεγαλη αδικια θα ναι αν συμβει αυτο.να ανοιξουν οι πινακες κ να προσμετρηθουν ολες οι προυπηρεσιες!!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)