14/4/15

Ενημέρωση για μετατάξεις – συνταξιοδοτήσεις – μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Στις 24 Απριλίου θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας στην οποία μετέχουν και εκπρόσωποι των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, η οποία εξετάζει το ζήτημα των μετατάξεων εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα 14/4/2015 οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έπρεπε να αποστείλουν στοιχεία σχετικά με τις μετατάξεις αυτές,
όπως ζητούνταν με κατεπείγον έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη. Στις δέκα μέρες που μεσολαβούν μέχρι τις 24 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή, γίνεται προσπάθεια να είναι έτοιμη εισήγηση η οποία θα κατατεθεί από την πλευρά του Υπουργείου προς την επιτροπή για συζήτηση και τελική γνωμοδότηση προς το Υπουργείο. Άλλωστε η επιτροπή έχει εισηγητική προς το Υπουργείο αρμοδιότητα και η τελική απόφαση εναπόκειται στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Εξάλλου από 20 έως 30 Απριλίου θα κατατεθούν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα προχωρήσουν οι διαδικασίες των μεταθέσεων πριν δοθεί τελική λύση στο ζήτημα των μετατάξεων. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων θα ληφθούν υπόψη και τα οργανικά κενά που θα προκύψουν από τις αιτήσεις συνταξιοδότησης. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι χρονικά μεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην ανακοίνωση των μεταθέσεων, πρακτικά όμως αυξάνει το ποσοστό των αιτήσεων μετάθεσης που θα ικανοποιηθούν και παράλληλα θα υπάρξει μέσω των μεταθέσεων κάλυψη οργανικών κενών που θα προκύψουν από τις συνταξιοδοτήσεις σε περιζήτητες περιοχές για εκπαιδευτικούς που ζητούν μετάθεση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Βραχνάς» οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Συντάκτης: Χρήστος Κάτσικας

Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που ζητούν φέτος μετάθεση, καθώς βρίσκονται αρκετά χρόνια «εγκλωβισμένοι» σε σχολικές μονάδες εκτός τόπου μόνιμης διαμονής, ξεπερνάει τις 15.000 (6.030 από την πρωτοβάθμια και 9.126 από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση).

Για ακόμη μία χρονιά διαπιστώνεται καθυστέρηση στην αποστολή της εγκυκλίου για τον υπολογισμό κενών, με κίνδυνο να υπάρξουν καθυστερήσεις στην ανακοίνωση τόσο των μεταθέσεων όσο και στο σύνολο των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών για το 2015.

Το γεγονός αυτό έχει αρνητικότατες συνέπειες τόσο στην έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων όσο και στον οικογενειακό προγραμματισμό και την ψυχολογία χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Η καθυστέρηση αυτή πριμοδοτείται πρώτον από τη μη χορήγηση μέχρι τώρα οργανικής θέσης στους 3.700 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που υποχρεώθηκαν σε μετάταξη στην Α/θμια εκπαίδευση λόγω Μνημονίου και δεύτερον από την καθυστέρηση οριστικοποίησης των αλλαγών στα ωρολόγια προγράμματα του Λυκείου και των αναθέσεων που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι μεταθέσεις θα γίνουν μετά τη λήξη του θέματος των μετατάξεων. Αυτό σημαίνει ότι στα οργανικά κενά θα προλάβουν να υπολογιστούν και οι παραιτήσεις που θα γίνουν στις 20 έως τις 30 Απριλίου 2015.

Αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ για να εξετάσει τις ειδικές κατηγορίες, τις αμφισβητούμενες αιτήσεις, την ειδική αγωγή, τα διαπολιτισμικά, τις ενστάσεις κ.λπ., έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για να «τρέξει» το σύστημα μόλις οριστικοποιηθούν οι μετατάξεις.

http://www.efsyn.gr/arthro/vrahnas-oi-metatheseis-ekpaideytikon

Ανώνυμος είπε...

Τέλη Μαΐου
Υπομονή έως τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα πρέπει να κάνουν περισσότεροι από 6.000 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που έχουν καταθέσει αίτηση για μετάθεση.
Σύμφωνα με τον αιρετό Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρη Μπράτη, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας οι μεταθέσεις του 2015 θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη του θέματος των μετατάξεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στα οργανικά κενά θα συνυπολογισθούν και οι παραιτήσεις που θα γίνουν 20 με 30 Απρίλη 2015. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί προσδοκίες για ικανοποίηση μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων για τις επικείμενες μεταθέσεις.
Όπως αναφέρει ο κ. Μπράτης, τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ για να εξετάσει τις ειδικές κατηγορίες, τις αμφισβητούμενες αιτήσεις, την ειδική αγωγή, τα διαπολιτισμικά, τις εντάσεις, κ.λπ. έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για να «τρέξει» το σύστημα μόλις λήξει το θέμα των μετατάξεων.
Ο κ. Μπράτης εκτιμά πως οι μεταθέσεις θα ανακοινωθούν τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι την περσινή χρονιά είχα υποβληθεί συνολικά 6.747 αιτήσεις μετάθεσης. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που ικανοποιήθηκαν ανήλθε στις 2.802, ποσοστό 41,53% . Στην Ειδική Αγωγή το ποσοστό ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Από τις 160 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, ικανοποιήθηκαν οι 102, ποσοστό 63,75%.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)