6/5/15

H Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας προτείνει Διημερίδα με θέμα «Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση»

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας αναρτήθηκε Πρόγραμμα και Πρόσκληση σε Διημερίδα με θέμα "Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση, Κοινωνικές αντιλήψεις και στάσεις: Ο ρόλος των φορέων". Την Πρόσκληση υπογράφουν τα μέλη της Ομάδας "Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση". Από την ιστοσελίδα τους πληροφορούμαστε ότι «Η Ομάδα έχει συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Gay Pride) με δικό της περίπτερο, σε Συνέδρια και Σεμινάρια (με εκπροσώπηση από μέλη της) και τα τελευταία δύο χρόνια διενεργεί έρευνα σχετιζόμενη με ομοφοβικά περιστατικά ατόμων κατά τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής».
Στη Διημερίδα συμμετέχουν οργανώσεις όπως «ΛΟΑΤ ΑμεΑ», QueerTrans ή οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» δηλ. οικογένειες με γονείς του ίδιου φύλου. Η θεματολογία αφορά σε ζητήματα «ομοφοβίας» και «τρανσφοβίας» ενώ οι διοργανωτές αναφέρουν ότι «Στόχος μας είναι να διερευνηθούν ζητήματα στάσεων, αντιλήψεων και πρακτικών των εμπλεκόμενων φορέων (κράτος, γονείς, εκπαιδευτικοί, συνομήλικοι, εκκλησία, ΜΜΕ, κοινωνικά δίκτυα, συλλογικότητες, επιστημονικός κόσμος κ.ά.) που επηρεάζουν την εκπαίδευση και την ευρύτερη σχολική κοινότητα γύρω από ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας.
Θεωρούμε ότι όλες αυτές οι άρρητες και λανθάνουσες αντιλήψεις διαμορφώνουν την καθημερινότητα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων και επηρεάζουν πολιτικές και πρακτικές, θέτοντας τις βάσεις για φαινόμενα σεξισμού και ομοφοβίας / τρανσφοβίας. Μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων μας ελπίζουμε να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος γύρω από αυτό το σοβαρό θέμα που μέχρι τώρα καλύπτεται από σιωπή και αμηχανία».
Το ερώτημα βέβαια δεν είναι τι είδους συνέδρια διοργανώνουν τα μέλη της Ομάδας "Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση" αλλά κατά πόσο είναι επιτρεπτό οι διοργανώσεις αυτές να προωθούνται μέσω των ιστοσελίδων των επισήμων φορέων της εκπαίδευσης…

5 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Άπαντα δείχνουν αναφανδόν ότι έχει στηθεί εν άριστον σκηνικόν δια τον λιθοβολισμόν, το μαζικόν και ομοθυμαδόν "βούλιγκ" κατά της Αγίας ημών Ορθοδόξου Εκκλησίας ό,τι δήθεν "κινεί μίσος" εναντίων των αρσενοκοιτών, των λεσβιών και απάντων των σεξουαλικώς ανήθικων και διεστραμμένων. Εσείς αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί οίοι αφελώς εψηφίσατε τον Σύριζαν εις τας εσχάτους εκλογάς, λάβετε το "αντίδωρον" των! Οι κομμουνισταί πολυτελείας, τι και αν διαθέτουσι πολλάς καταθέσεις εις τους λογαριασμούς των! Παραμένουν αμετανόητοι, σκληροί διώκται της Αγίας ημών Ορθοδόξου Πίστεως και του φιλοχρίστου Έθνους ημών και δεν άργησαν να φανερώσωσι το αληθινόν των πρόσωπον. Η συζήτησις δια την αρπαγήν της εκκλησιαστικής περιουσίας, η αθρόος εισροή μυριάδων λαθρομεταναστών, η επιβολή κάρτας συναλλαγών και τώρα η επιχειρουμένη εξέγερσις μίσους και έχθρας εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας, με αφορμή συνέδριον δια την δήθεν "τρανσφοβίαν" εις την εκπαίδευσιν και η σχέσις της καλλιεργείας δήθεν φοβίας και μίσους εκ μέρους "φορέων", άρα και της Εκκλησίας δείχνει τας πρώτας αγρίας προθέσεις των κυβερνώντων. Αδελφοί, σύμπας ο κόσμος έχει εισέλθη εις επικίνδυνον ζόφον και ουδείς γνωρίζει ποία θα είναι η κατάληξις όλων αυτών. Ο Άγιος, Τριαδικός, Ύψιστος Θεός, όπως θέση την Δεξιάν Του, Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Η διημερίδα γίνεται στην Αθήνα και απλά η ΠΔΕ Θεσσαλίας την ανακοινώνει χωρίς να συμμετέχει. Πέραν των ενστάσεων που κάποιος μπορεί να έχει για κάποιες προσεγγίσεις του θέματος από μέλη κυρίως της ΛΟΑΤ κοινότητας, θα πρέπει η σχολική κοινότητα να ασχοληθεί σοβαρά και με αυτή την πτυχή σχολικού εκφοβισμού και εμπαιγμού που εκδηλώνεται σε αγόρια με θηλυπρέπεια ή κορίτσια με ανδροπρέπεια από συμμαθητές/τριές τους χωρίς αυτά τα ίδια να τον προκαλούν με τη συμπεριφορά τους. Η συγκεκριμένη διημερίδα μάλλον κινείται σε αυτή την κατεύθυνση αν κρίνουμε από τη θεματολογία της και το επιστημονικό επίπεδο των ομιλητών και ας μην κρίνουμε και καταδικάζουμε εκ των προτέρων...

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι δυνατόν....

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ,ΜΟΝΟ ΛΥΠΗ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)