16/7/15

Δεν υφίσταται θέμα ανάκλησης των υποχρεωτικών μετατάξεων

Α. Το θέμα της ανάκλησης των υποχρεωτικών μετατάξεων δεν υφίσταται πλέον.
Β. Επιβεβαιώνεται η δρομολόγηση σύστασης οργανικών θέσεων για τις προϋπάρχουσες ειδικότητες, λόγω της ύπαρξης σχετικού νομικού πλαισίου.
Γ. Για τις νεοεισελθούσες ειδικότητες στην Α/θμια, το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. βρίσκεται σε αναζήτηση νομικής φόρμουλας,
προκειμένου να γίνει καταρχήν η σύσταση των ως άνω κλάδων και ακολούθως η σύσταση οργανικών θέσεων στην Α/θμια.
Τα παραπάνω προέκυψαν από τη συνάντηση εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Επιστημονικών Φορέων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 με την Κατερίνα Τρίμη, Σύμβουλο του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη, για το θέμα των μετατάξεων .
Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Ενώσεων, όπως ανακοίνωσαν « επισήμαναν για άλλη μια φορά τα πολυποίκιλα προβλήματα που έχουν ανακύψει για τους εκπαιδευτικούς των νεοεισελθόντων κλάδων, λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου και επέμειναν ιδιαίτερα στο θέμα της οριστικής διευθέτησης του ζητήματος των υποχρεωτικών μετατάξεων, μέσω της άμεσης σύστασης οργανικών θέσεων και για τους κλάδους αυτούς».
Οι Επιστημονικές Ενώσεις τονίζουν πως «προξενεί εντύπωση η δικαιολογία που επικαλείται το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. για τη μη σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς και καλούμε την ηγεσία του να μας κοινοποιήσει αναλυτικά τα «νομικά εμπόδια» ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους μεταταγμένους συναδέλφους μας επαρκώς και να ενεργήσουμε σχετικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους».
Στη συνάντηση από την πλευρά των Ενώσεων συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος του ΣΥΚΓΓΠΕ (APF fu), Φρόσυ Συνιώρη, η έφορος του ΣΥΚΓΓΠΕ (APF fu), Ράνια Σκαρτσιούνη, εκπροσωπώντας και το ΣΚΓΓΦ ΠΠ (ΑPLF DU), η Γεν. Γραμματέας του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ, Άννα Καλουπάκη, η Πρόεδρος της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε., Στεφανία Τίλε, ο Αναπληρωτής Ταμίας της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε., Γιώργος Ζουζανέας, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε.ΚΑ.Π., Νίκος Σκίκος, η Πρόεδρος της ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ., Ζωή Χατζή, η Βούλα Ευθυμίου, μέλος του Δ.Σ της ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)