21/10/15

H Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) για τις θέσεις του «ΚΑΙΡΟΥ» σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) για τις θέσεις του «ΚΑΙΡΟΥ» σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών
Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο αντι-Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ» (21/10/2015), για να προπαγανδίσει τα Προγράμματα Σπουδών που έχουν συντάξει μέλη του και να συστήσει στον Υπουργό Παιδείας την άμεση εφαρμογή τους, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων οφείλει να δηλώσει τα παρακάτω:

1. Τα παραπάνω Προγράμματα Σπουδών που διαφημίζονται από τους εμπνευστές τους, ως η πεμπτουσία της διδακτικής διαδικασίας, τα έχει απορρίψει με άπειρα επιστημονικά, θεολογικά και παιδαγωγικά επιχειρήματα, σύμπασα η θεολογική, η παιδαγωγική και εκκλησιαστική κοινότητα ως ακατάλληλα για μαθητές, διότι διδάσκουν ένα θρησκευτικό συγκρητισμό που οδηγεί τα παιδιά στη θρησκευτική σύγχυση και στον μηδενισμό.
2. Ο Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ», πέρα από την ξενόφερτη οντολογική του υπόσταση, αποτελείται από μια ολιγομελή ομάδα Θεολόγων, η οποία, ενεργώντας προβοκατόρικα, διασπά το σώμα των Θεολόγων, διασύροντας, υποτιμώντας και κατασυκοφαντώντας το ορθόδοξο μάθημα που, μέσα στις τόσες δυσκολίες των καιρών, διδάσκουν οι χιλιάδες Θεολόγοι της χώρας με τον πλέον σύγχρονο, από πλευράς διδακτικής και παιδαγωγικής, τρόπο. Τα μέλη του εν λόγω αντι-συλλόγου «Ο ΚΑΙΡΟΣ», σε συνεργασία με στελέχη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αν και είναι συνάδελφοι Θεολόγοι, επιτίθενται εδώ και 4-5 χρόνια στο μάθημα των Θρησκευτικών και το χαρακτηρίζουν σκόπιμα, παραπλανητικά και με στόχο την έγκριση νέων ΕΣΠΑ, ως μονοφωνικό, κατηχητικό και ομολογιακό, ενώ στην πραγματικότητα, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι οι μάχιμοι Θεολόγοι, δεν είναι τέτοιο, καθώς στην ύλη του περιλαμβάνει και τη διδασκαλία των άλλων θρησκειών. Με τα ψεύτικα και συκοφαντικά αυτά συνθήματα, ευελπιστούν να επηρεάζουν τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη και να διευκολύνουν το στόχο τους, δηλαδή να ανοίξει το Υπουργείο Παιδείας το δρόμο για την εκπόνηση νέων έργων ΕΣΠΑ για το μάθημα των Θρησκευτικών (συγγραφή νέων βιβλίων, επιμορφώσεων κ.ά.) και φυσικά με τη δική τους συμμετοχή σε όλα αυτά με ό, τι συνεπάγεται αυτό.
3. Οι ύποπτες μεθοδεύσεις και συνεργασίες ορισμένων και οι άδικες επιθέσεις που επιχειρούν εναντίον των μάχιμων Θεολόγων της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τους «οπισθροδομικούς», «ομολογιακούς» και «κατηχητικούς», καταπατώντας κάθε έννοια επιστημονικής και παιδαγωγικής δεοντολογίας με σκοπό να περάσουν ετσιθελικά, παρά τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Θεολόγων, τα ξενόφερτα, αντορθόδοξα και νεοταξικής υφής πολυθρησκειακά μοντέλα διδασκαλίας για το μάθημα των Θρησκευτικών που εισήγαγε η τ. Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, δεν θα περάσουν.
Από το Γραφείο Τύπου της ΠΕΘ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ στον Καιρό! Μυριάκις ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Στελέχη του Καιρού πίσω απ την ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ, στελέχη της ίδιας ομάδας πίσω απ τη μετατροπή των Θρησκευτικών σε θρησκειολογία. Τυχαίο;

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΕΘ οφείλει να οργανώσει σεμινάρια και διαλέξεις στις κατά τόπους Διευθύνσεις Β/θμιας εκπαίδευσης με συμμετοχή των μάχιμων εκπαιδευτικών και όλων όσων ενδιαφέρονται για το Μ.τ.Θ. προτού να είναι πολύ αργά. Και φυσικά οι Μητροπόλεις να δράσουν ανάλογα.

Ανώνυμος είπε...

Να σημειώσουμε ότι τα ισχύοντα βιβλία τα είχε εγκρίνει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με εκπρόσωπο των θεολόγων τον κ. Γιαγκάζογλου. Τότε έλεγε ότι τα βιβλία απαλλάχτηκαν από τον κατηχητισμό. Τώρα ο ίδιος τα απορρίπτει ως κατηχητικά...

Η απόφαση 115/2012 μιλάει ότι οι Ορθόδοξοι μαθητές πρέπει να διδάσκονται θρησκευτικά σύμφωνα με τα δόγματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τώρα που όλοι μιλάνε για την απόφαση 115/2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, οι θεολόγοι του ΚΑΙΡΟΥ συνεχίζουν απεγνωσμένα τον αγώνα τους με σκοπό τη μετατροπή του ΜτΘ σε θρησκειολογία, γιατί βλέπουν τα όρια να στενεύουν πολύ γι' αυτούς.

Διότι με την ίδια απόφαση που τελείωσε το θέμα των απαλλαγών, θα τελειώσει και το ζήτημα της διδασκαλίας της θρησκειολογίας για τους Ορθόδοξους μαθητές.


Ανώνυμος είπε...

Αν ακουστούν οι προτάσεις του συλλόγου "Καιρού" τότε στην Παιδεία και στην Ελλάδα θα έλθει ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ!

Εμπεδοκλής

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)