4/1/16

Αυστηρές συστάσεις Νίκου Φίλη προς την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σπουδών για το συνέδριο «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις»

Το Παιδαγωγικό συνέδριο του Τομέα Επιστημόνων του Συλλόγου «Ο Μέγας Βασίλειος» με θέμα «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα και σήμερα διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο στόχαστρο του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.
Ένα σύντομο Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου μας πληροφορεί ότι "Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, μόλις πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα του τύπου την ενημερωτική εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με την οποία γνωστοποιήθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις», έδωσε αυστηρή εντολή στη Διοικητική Ιεραρχία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες πρωτοβουλίες και μάλιστα χωρίς την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας που εμφανίζουν το Υπουργείο, να θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις αμφιλεγόμενου η μονόπλευρου χαρακτήρα".
Είχε προηγηθεί η αποστολή στα σχολεία εγγράφου της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δείτε το παρακάτω) με το οποίο απλώς γνωστοποιούνταν στους εκπαιδευτικούς το Πρόγραμμα του συνεδρίου. Τα σχόλια όμως γνωστών αριστερίστικων ιστοσελίδων φαίνεται πως ήταν αρκετά για να κινητοποιήσουν τον Νίκο Φίλη ώστε να δώσει "αυστηρή εντολή" προς τη διοικητική ιεραρχία του Υπουργείου!
Τι άλλο πια θα δούμε! Να σημειωθεί ότι καθημερινά στα σχολεία φτάνουν πλήθος παρόμοιων ενημερωτικών εγγράφων για συνέδρια, σεμινάρια, ομιλίες και εκδηλώσεις με ποικίλα θέματα από τη γιόγκα και το ζίου - ζίτσου μέχρι τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και κάθε είδους "παιδαγωγική" θεωρία που ο κάθε φορέας αναπτύσσει. Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν ενόχλησε τον Υπουργό Παιδείας όσο το "αμφιλεγόμενο και μονόπλευρο" συνέδριο του Τομέα Επιστημόνων του Μεγάλου Βασιλείου!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ!
ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ!

ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΕΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ!

Ανώνυμος είπε...

Σαν πολύ ψηλά δε σήκωσε τον αμανέ ο κύριος αυτός που ελέω κρίσεως κατέλαβε υπουργικό θώκο;
Δε φθάνει που προκάλεσε κατά τρόπο επαίσχυντο τη συλλογική εθνική ιστορική μνήμη με τις επαίσχυντες, περί γενοκτονίας των Ποντίων, δηλώσεις του,, δε φθάνει που μαζί με τη "συμμαχία των προθύμων" του Καιρού βάλθηκε να "αλλάξει τα φώτα" στο μάθημα των Θρησκευτικών, δε φθάνει που ψήφισε το επαίσχυντο σύμφωνο της ντροπής, τώρα τον πείραξε το συνέδριο του συλλόγου "Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ"!
Να τον "χαίρεται" ο χαμογελαστός συνομιλητής του, που τον δέχτηκε μάλιστα και σε εορταστική εκδήλωση της αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ Ιερώνυμος!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο για το θέμα έχει αναρτήσει στο facebook και η Ένωση Αθέων. Αυτοί οι καμιά εικοσαριά άνθρωποι που θεωρούν ότι μπορούν να αποτελούν Ένωση δεν χάνουν ευκαιρία να βάλουν εναντίον κάθε τι χριστιανικού. Και καλά αυτοί κάνουν τη δουλειά τους... Αλλά ο Φίλης διαθέτει εξίσου μικρή δόση σοβαρότητας ώστε να εκδίδει Δελτία Τύπου και να δίνει αυστηρές εντολές στους υφισταμένους του επειδή το ζητά μια ολιγάριθμη "ένωση αθέων" ή επειδή τα ίδια πρόσωπα έγραψαν δυό γνωστές αράδες κριτικής για το υπουργείο του στο tvxs; Ήμαρτον πια...

Ανώνυμος είπε...

Ο Φίλης σε πορεία... εξαφάνισης. Δεν έμαθε τίποτε από τους πολέμιους των χριστιανικών στοιχείων των σχολείων υπουργούς Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλο, Στυλιανίδη... Που είναι όλοι αυτοί; Που είναι; Σε λίγο και εκείνος θα τους ακολουθήσει "εις τον τόπον τον ίδιον"... Εδώ είμαστε και να με θυμηθείτε...

Ανώνυμος είπε...

Φιλη εισαι σε μια θεση για ενα μικρο διαστημα να υπηρετησης τον Ελληνικο λαο.Η συντριπτικη πλειοψηφεια των Ελληνων 96 τοις εκατο ειναι ορθοδοξοι χριστιανοι και θελουν τα παιδια τους να εχουν χριστιανικη παιδεια.Αμα εσυ εισαι αθεος κρατα το για τον εαυτο σου.Δεν εχεις το δικαιωμα εσυ και ομοιδεατες που ειστε μια μικρη ασημαντη μειοψηφια να επιβαλεται την αθεια σε ενα λαο που πιστευει.Δοκιμασαν και αλλοι παλαιοτερα (Σοβιετ, Αλβανια ,Ανατολικα καθεστωτα ) και εσπασαν τα μουτρα τους.Λιγες ειναι η μερες σου ακομα στο υπουργειο.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)